Antena 3 CNN Actualitate Spiru Haret sfidează concluziile Ministerului Educaţiei. Instituţia nu va opri admiterea la ID

Spiru Haret sfidează concluziile Ministerului Educaţiei. Instituţia nu va opri admiterea la ID

Spiru Haret sfidează concluziile Ministerului Educaţiei. Instituţia nu va opri admiterea la ID
09 Aug 2009   •   17:06

Universitatea ?Spiu Haret? consideră nelegale concluziile raportului prezentat de Ecaterina Andronescu şi a anunţat duminică faptul că nu va opri admiterea pentru învăţământul la distanţă (ID) până când nu va exista o decizie definitivă a instanţei în procesul intentat instituţiei de Ministerul Educaţiei.

Astfel, reprezentanţii instituţiei au atacat deja în instanţă concluziile prezentate Executivului de către Ministrul Educaţiei, se arată într-un comunicat emis duminică de Universitatea ?Spiru Haret?, şi citat de Mediafax.

Potrivit ?Spiru Haret? concluziile raportului prezentat de Ecaterina Andronescu încalcă articolul 60, alineatul 1 din Legea învăţământului 84/1995, republicată. În acesta se stipulează faptul că "activitatea didactică se poate organiza în formele de zi, seral, cu frecvenţă redusă şi la distanţă, formele de învăţământ seral, cu frecvenţă redusă şi la distanţă putând fi organizate de instituţiile de învăţământ superior care au cursuri de zi". De asemenea, se încalcă şi alineatul 3 al aceluiaşi articol, potrivit căruia "diplomele şi certificatele de studii eliberate de instituţiile de învăţământ superior, în condiţiile legii, pentru aceeaşi specializare sunt echivalente, indiferent de forma de învăţământ absolvită".

Comunicatul USH precizează faptul că "până la soluţionarea acestui litigiu, prin pronunţarea instanţei supreme, Universitatea Spiru Haret va proceda la respectarea şi aplicarea legislaţiei în vigoare, continuând admiterea".

De asemenea, în opinia Universităţii "Spiru Haret" adoptarea concluziilor prezentate de ministrul Educaţiei "va consfinţi, în fapt, desfiinţarea învăţământului particular din România, prin încălcarea flagrantă a autonomiei universitare şi a proprietăţii private, garantate de Constituţie şi trecerea universităţilor sub influenţa unei forţe politice".


Ministrul Ecaterina Andronescu a propus, sâmbătă, desfiinţarea formei de învăţământ la distanţă (ID) la Universitatea Spiru Haret. Reprezentanţii Ministerului au făcut verificări la instituţie şi au constatat că, spre exemplu, există 9.600 de licenţiaţi care "niciodată nu au avut activitate de laborator".

Ministrul a prezentat în şedinţa de Guvern de sâmbătă concluziile raportului rezultat în urma controlului făcut la Spiru Haret. Iată câteva dintre ele:

- intrarea în lichidare a programelor de studiu la forma de învăţământ la distanţă. Studenţii înmatriculaţi la această formă de învăţământ urmează să finalizeze studiile la alte programe acreditate.

- desfiinţarea centrelor teritoriale din ţară, în care se desfăşoară activităţi de învăţământ la distanţă.
interzicerea desfăşurării de activităţi în centrele din străinătate.

- invalidarea Cartei universitare existente şi elaborarea unei Carte noi, conform legislaţiei în vigoare.



Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close