Antena 3 CNN Actualitate Situaţie scandaloasă în Capitală: spitalele COVID Matei Balş şi Colentina au rămas fără căldură şi apă caldă

Situaţie scandaloasă în Capitală: spitalele COVID Matei Balş şi Colentina au rămas fără căldură şi apă caldă

Institutul Matei Balş şi spitalul Colentina, unde sunt trataţi bolnavii infectaţi cu COVID-19, au rămas fără apă caldă şi căldură.

Situaţie scandaloasă în Capitală: spitalele COVID Matei Balş şi Colentina au rămas fără căldură şi apă caldă
Sursa foto: Foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    04 Dec 2020   •   21:59

Scandaloasa situaţie a fost dezvăluită în direct, vineri seara, în emisiunea Exces de putere.

Compania însărcinată cu livrarea agentului termic, Termoenergetica, a precizat că sistarea apei calde şi a căldurii este provocată de apariţia unor avarii în sistemul de distribuţie.

Gravitatea situaţiei este accentuată de faptul că mulţi dintre pacienţii internaţi în cele două unităţi spitaliceşti suferă de afecţiuni pulmonare şi sunt mult mai sensibili la temperaturile scăzute decât alţi bolnavi.

În condiţiile date, pacienţii se vor putea spăla numai noaptea, târziu, când ar urma să fie reluată alimentarea cu apă caldă.

Temperatura în spital, ameliorată cu aparatele de aer condiţionat

Cele două spitale au fost anunţate de ieri că Termoenergetica opreşte apa caldă şi căldura.

Conform unor surse Antena 3,  pentru a contracara efectele, responsabilii din cele două spitale au pornit aparatele de aer condiţionat pe modul de încălzire. Au fost puşi la curent cu situaţia şefii de secţie şi asistenţii şefi.

Termoenergetica: Furnizarea energiei termice va fi reluată în noaptea de vineri spre sâmbătă

"Compania Municipală Termoenergetica București anunță, vineri, că execută lucrări de remediere a unei avarii la rețeaua primară DN 700, în zona Ștefan cel Mare din Sectorul 2 al Capitalei. Lucrările afectează alimentarea cu agent termic a spitalelor Matei Balș și Colentina.

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este în cursul nopții de vineri, 04 decembrie spre sâmbătă, 05 decembrie 2020.

Echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren și vor lucra pentru executarea cât mai rapidă a operațiunilor necesare reluării furnizării agentului termic în zona afectată.

Ne cerem scuze clienților pentru disconfort și le mulțumim pentru înțelegere!", se spune într-un anunţ difuzat de Serviciul Comunicare și Relații cu Publicul al companiei.

×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close