Antena 3 CNN Actualitate Spital din Constanţa, în pragul falimentului: Bolnavii îşi aduc medicamentele de acasă

Spital din Constanţa, în pragul falimentului: Bolnavii îşi aduc medicamentele de acasă

Spital din Constanţa, în pragul falimentului: Bolnavii îşi aduc medicamentele de acasă
Sursa foto: spital
20 Mai 2010   •   12:40

Încă un spital cu 0 lei în conturi. Cea mai importantă unitate sanitară din Constanţa este aproape în faliment. Stocurile de medicamente, solutii perfuzabile si materiale sanitare sunt la cota de avarie, iar salariatii nu mai primesc tichete de masa.

În aceste condiţii, pacienţii trebuie să vină de acasă cu medicamente, iar unele operaţii au fost amânate. La spitalul judeţean de Urgenţă din Constanţa, ultimii bani au fost deja folosiţi pentru salarii şi achitarea utilităţilor.

Nici măcar impozitele şi taxele aferente salariilor nu au fost achitate catre trezorerie, deşi termenul limită se apropie. Iar problemele nu se opresc aici.

Angajările sunt blocate iar numărul medicilor este insuficient în comparaţie cu solicitările care nu mai contenesc. Mai ales că la spital vin şi pacienţi din alte judeţe.

Consecinţele acestei situaţii generate de criza financiară au devenit deja tragice la spitalul din Constanţa. În ultimele zile, doi medici specialişti au murit după ce au făcut infarct: unul acasă, imediat după efectuarea unei operaţii, celălalt chiar în cabinet, la finalul unei consultaţii.

Antena 3

×
Subiecte în articol: spital faliment
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close