Antena 3 CNN Actualitate Spital gol, inaugurat cu fast. O maternitate începută în 1990 a fost deschisă, deşi nu are aparatură medicală

Spital gol, inaugurat cu fast. O maternitate începută în 1990 a fost deschisă, deşi nu are aparatură medicală

Spital gol, inaugurat cu fast. O maternitate începută în 1990 a fost deschisă, deşi nu are aparatură medicală
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Aug 2013   •   13:42

Noua maternitate din Turnu Severin, la construcţia căreia s-a lucrat 23 de ani, a fost inaugurată cu fast, dar fără aparatura de care are nevoie pentru a funcţiona.

Acum, când proiectul de pe hârtie a devenit realitate, pacienţii mai au de aşteptat, pentru că spitalul este complet gol.

Pentru ca maternitatea să poată fi folosită, mai sunt necesare încă 2,5 milioane de euro, bani pe care preşedintele Consiliului judeţean Mehedinţi dă asigurări că îi va avea curând.

În total s-au investit peste 13 milioane de euro în noua maternitate din Drobeta-Turnu Severin. Cu toate astea, pe lângă lipsa aparaturii, liftul spitalului nu este funcţional, sistemul de ventilaţie nu merge, uşile saloanelor au fost numerotate cu bileţele scrise de mână, iar linoleumul a început să se dezlipească.

Maternitatea va dispune de 40 de paturi pentru nou-născuţi, dintre care opt de terapie intensivă, 50 de paturi de pediatrie şi 65 de paturi pentru obstetrică-ginecologie.


×
Subiecte în articol: maternitate
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close