Antena 3 CNN Actualitate Spitalul Județean Deva intră în carantină după ce cinci medici au fost infectați cu coronavirus

Spitalul Județean Deva intră în carantină după ce cinci medici au fost infectați cu coronavirus

Spitalul Județean de Urgență Deva este închis, începând de duminică seara, în totalitate, astfel că nimeni nu intră și nimeni nu iese timp de 14 zile, iar niciun pacient nu va fi internat sau externat în acest interval.

Spitalul Județean Deva intră în carantină după ce cinci medici au fost infectați cu coronavirus
Sursa foto: Pixabay
30 Mar 2020   •   08:38

Totul după ce 5 medici au fost confirmați pozitiv cu noul COVID-19. Din primele informații se pare că este vorba despre 3 medici de pe secția Oncologie, unul de pe ATI, dar și despre șeful secției de Boli Interne.

Vorbim deja despre al treilea spital intrat în carantină în România, după Spitalul "Dimitrie Gerota" din București și  Spitalul de Urgențe din Suceava.

La nivel județean, peste 50 de persoane au fost confirmate deja cu coronavirus. 

Până în acest moment, în România au fost confirmați 1.815 pacienți cu coronavirus, dintre care 43 de persoane și-au pierdut viața.

"Urmare a discuției telefonice avute cu domnul ministru secretar de stat Horațiu Moldovan, căruia i s-a prezentat situația preliminară a anchetei epidemiologice la Spitalul Județean de Urgență Deva, s-au dispus următoarele:

- medicii pozitivați COVID-19 vor fi internați pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Deva;

- restul personalului vor îngriji pacienții internați existenți în acest moment, fără a părăsi unitatea sanitară, începând de astăzi, timp de 14 zile;

- Spitalul Județean de Urgență Deva nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile, iar pacienții internați nu vor fi externați în acest interval;

- intensificarea efectuării procedurilor de curățenie și dezinfecție în toată unitatea sanitară;

- achiziționarea de echipament de protecție și dezinfectanți în cantitate suficientă", se arată într-o directivă a DSP Hunedoara adresată Spitalului Județean de Urgență Deva.

 

×
Subiecte în articol: deva spital carantină
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close