Antena 3 CNN Actualitate Doar 211 spitale din 640 au autorizaţie ISU

Doar 211 spitale din 640 au autorizaţie ISU

Doar 211 spitale din peste 640 au autorizaţie ISU pentru prevenirea şi stingerea incendiilor. Datele au fost făcute publice de Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate.

Doar 211 spitale din 640 au autorizaţie ISU
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    16 Noi 2020   •   19:10

''Avem certitudinea că cele 200 x unităţi sanitare care sunt menţionate pe site-ul nostru au această autorizaţie, pentru că ele sunt unităţile care au intrat în procesul ciclului de acreditate de la începutul ciclului doi. Deocamdată avem garanţia că îndeplinesc această condiţie.

Marea majoritate a unităţilor evaluate până acum sunt unităţi private (...) Spitalele de psihiatrie funcţionează în clădiri vechi, unele chiar istorice. Nu pot obţine autorizaţia de securitate la incendiu, ci prevenire şi stingere a incendiului, dar în momentul acela, ISU e obligat să le dea o adresă pe care noi o înregistrăm, că pentru respectiva clădire nu există obligaţie legală a obţinerii'', a declarat la Antena 3, Marius Filip, director ANMCS.

 Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ are autorizaţie de securitate la incendiu obţinută la momentul construirii, adică înainte de 1990, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ.

Incendiul în care şi-au pierdut viaţa 11 persoane s-a produs la etajul doi al spitalului, însă doar etajele 4 şi 5, modernizate, au obţinut autorizaţii ISU în 2015 şi în 2016.

Spitalul a obţinut autorizaţie de securitate la incendiu înainte de anul 1990, potrivit Mediafax.

×
Subiecte în articol: incendiu autorizatie Marius Filip
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close