Antena 3 CNN Actualitate 100 de minute. Nepăsarea autorităţilor ne lasă fără spitale

100 de minute. Nepăsarea autorităţilor ne lasă fără spitale

100 de minute. Nepăsarea autorităţilor ne lasă fără spitale
de S.T.    |    13 Mai 2016   •   19:20

Două spitale din Capitală care trebuiau să fie deja renovate şi echipate cu bani europeni, au rămas neterminate, iar Primăria Capitalei ar putea să piardă integral finanţarea de la UE.

Mai exact, pentru modernizarea ambulatoriului de la spitalul Foișor se pierd 16,7 milioane lei. Proiectul s-a blocat din cauză că Primăria nu a reușit să facă licitațiile pentru echipamentul medical și mobilier, iar proiectul tehnic pentru instalații a fost întocmit necorespunzător și a fost nevoie să fie refăcut de două ori.

Nicio firmă nu a câştigat licitaţia din 2015 pentru că au propus aparatură mult mai performantă decât cea cerută prin caietul de sarcini. Proiectul tehnic era la nivelul anului 2011, iar ofertanţii au venit cu propuneri la nivelul anului 2015.

La spitalul Gomoiu situaţia este la fel de proastă.

Există un litigiu în acest moment între proiectant, consultant şi PMB. Lucrările sunt blocate din cauza proiectului tehnic despre care există suspiciuni că a fost greşit.

Se judecă deja în instanţă şi PMB va suplimenta bugetul pentru proiect cu 300.000 de lei pentru consultanţa juridică necesară rezolvării litigiului.

Informațiile au fost prezentate de Alessandra Stoicescu, vineri, la „100 de minute”.

Vezi AICI ediția integrală a emisiunii „100 de minute cu Alessandra Stoicescu”

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close