Antena 3 CNN Actualitate Spitale în carantină din cauza epidemiei de gripă. Simptome şi sfaturi practice

Spitale în carantină din cauza epidemiei de gripă. Simptome şi sfaturi practice

Spitale în carantină din cauza epidemiei de gripă. Simptome şi sfaturi practice
25 Ian 2008   •   08:54

În ultimele zile, au fost confirmate în România peste 35 de cazuri de infectări cu virusul gripal AH1N1, tulpina Solomon Island. Specialiştii avertizează că dacă vremea va continua să se încălzească, ne-am putea confrunta cu o epidemie de gripă. Deja în judeţul Buzău, a fost instituită carantina în toate spitale după ce două persoane au fost diagnosticate cu gripă. Carantina a fost instituită de joi după-amiază. Autorităţile încearcă astfel să-i ferească pe pacienţi de virusul gripal. Doar asistenţilor şi medicilor echipaţi cu halate aseptice şi papuci de plastic li se mai permite să intre în saloanele bolnavilor.

Accesul vizitatorilor este interzis, iar pacienţii primesc pachete sau medicamente de la rude prin intermediul asistentelor. Carantina se va menţine până în momentul în care medicii vor constata o scădere a cazurilor de gripă.

Medicii de la Institutul Cantacuzino se aşteptau la apariţia acestor cazuri după ce în statele Uniunii Europene a fost înregistrată o creştere a numărului de afecţiuni.

Care sunt simptomele gripale
Gripa se manifestă cu febră mare, de peste 39 de grade Celsius, tuse şi dureri de cap.
Simptome locale: tuse seacă, strănut, nas înfundat, rinoree, dureri de gât. Aceste simptome apar rapid (de la câteva ore la 3 zile) după ce persoana a fost infectată.
Simptomele sistemice: febra, frisoane, dureri de cap, dureri musculare si articulare, astenie etc.

Medicii estimează un număr mai mare de îmbolnăviri comparativ cu anul trecut, deoarece este vorba despre o tulpină nou apărută. Persoanele care nu s-au vaccinat împotriva gripei sunt mult mai expuse riscului de a contacta acest virus.

Cum ne ferim gripă
Pentru a ne feri de viruşi, în primul rând trebuie să avem grijă ce mâncăm. Alimentaţia trebuie sa fie echilibrată, cu aport de vitamine prin consum de legume şi fructe şi eventual suplimentată cu complexe de vitamine şi minerale. Iată ce măsuri de prevenire a gripei ar trebui să adoptăm:
- Exerciţii fizice în fiecare zi şi evitarea oboselii
- Orice afecţiune trebuie tratată şi ţinută sub control
- Feriţi-vă de aglomeraţia şi contactul cu persoanele bolnave sau suspecte de gripă
- Reduceţi sau evitaţi cafeaua, tutunul şi alcoolul
- Pentru o buna hidratare a celulelor beţi 2,5 litri de lichid pe zi. Lichidele elimină toxinele din organism acumulate în timp, implicit cele datorate alimentaţiei specifice sezonului rece
- Dormiţi suficient pentru a avea un raport rezonabil între încordare şi destindere, evitând stresul.

SPITALELE DIN BUZĂU ÎN CARANTINĂ

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close