Antena 3 CNN Actualitate Spitalele, controlate de DSP. Sute de nereguli şi amenzi de peste 20.000 lei

Spitalele, controlate de DSP. Sute de nereguli şi amenzi de peste 20.000 lei

Spitalele, controlate de DSP. Sute de nereguli şi amenzi de peste 20.000 lei
Sursa foto: Foto: Intact Images
02 Sep 2010   •   23:26

Spitalele din toată ţara sunt controlate de specialişti de la Direcţia de Sănătate Publică şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă. Rezultatele sunt îngrijorătoare- instalaţii electrice defecte şi sisteme de intervenţie în caz de incendiu care nu funcţionează. Mai multe spitale au fost amendate.

În spitalele din Gorj specialiştii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă au descoperit nu mai puţin de 75 de nereguli. De la prize defecte la instalaţii electrice pentru iluminatul de siguranţă în caz de evacuare care nu funcţionează. Mai mult, la Spitalul din Motru, nici reţeaua de hidranţi exteriori nu funcţionează, în caz de incendiu.

Au fost date 16 sancţiuni, din care opt amenzi în valoare de 9.000 lei şi opt avertismente, iar într-o săptămână spitalele trebuie să remedieze problemele constatate.

În judeţul Sălaj, cele 3 echipe de control au verificat 11 spitale. Pe timpul controalelor au fost constatate 87 de nereguli şi au fost acordate 24 de sancţiuni, din care 17 avertismente şi 7 amenzi contraventionale în cuantum de 10.000 lei.

În termen de 30 de zile unităţile sanitare vor trebui să îşi remedieze problemele pentru care au fost sancţionate. Ministerul Sănătăţii a cerut după tragedia din 16 august de la Maternitatea Giuleşti să fie verificate toate spitalele din ţară.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: spitale control
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close