Antena 3 CNN Actualitate Spitalele COVID din București nu mai au locuri libere pentru pacienţi!

Spitalele COVID din București nu mai au locuri libere pentru pacienţi!

Spitalele COVID din București au rămas fără locuri libere pentru pacienți. Este o situație în premieră, de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

Spitalele COVID din București nu mai au locuri libere pentru pacienţi!
Sursa foto: Hepta
de Dana Musceleanu    |    30 Sep 2020   •   11:30

Creşterea constantă a numărului de infectări cu noul coronavirus a dus la umplerea spitalele din Bucureşti în care sunt tratați pacienții cu COVID-19. În acest moment la Terapie Intensivă nu mai sunt locuri, transmite Digi24.

Deşi în Capitală sunt peste 1.500 de paturi, sunt manageri de spitale non-COVID care încearcă încă de ieri să transfere pacienți care s-au pozitivat în urma testării, dar nu au unde. Deocamdată, aceşti pacienţi rămân în izolatorul de la camera de urgență, până se poate elibera un pat.

Potrivit sursei citate, Terapia Intensivă de la Spitalul Marius Nasta este ocupată, iar în secție mai sunt doar patru locuri libere, din care numai unul are oxigen disponibil. Toate cele 50 de locuri pentru pacienţi COVID, inclusiv cele de la ATI, ale Spitalului Colentina, sunt toate ocupate. La Institutul Matei Balș, paturile se ocupă imediat ce se externează cineva, lucru care se întâmplă și în celelalte spitale din Bucureşti.

Peste 5000 de paturi disponibile în alte judeţe

La nivelul întregii ţări în prezent sunt peste 13.000 de paturi în secțiile care tratează persoane infectate cu coronavirus, iar 5.092 sunt neocupate.
Din cele 1050 de locuri disponibile la ATI, în întreaga ţară, doar jumătate sunt ocupate. Transferul în alte judeţe este însă imposibil de realizat în cazul pacienţilor a căror stare se agravează foarte repede.

 

×
Subiecte în articol: COVID-19
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close