Antena 3 CNN Actualitate Spitalele din România, considerate lux. Vezi cine se bucură de serviciile din unităţile sanitare

Spitalele din România, considerate lux. Vezi cine se bucură de serviciile din unităţile sanitare

Spitalele din România, considerate lux. Vezi cine se bucură de serviciile din unităţile sanitare
Sursa foto: Foto: viata-medicala.ro
de O.P.    |    13 Dec 2011   •   06:00

În timp ce mulţi dintre români fug de spitale, pentru oamenii fără adăpost ele sunt adevărate "hoteluri de lux" care îi feresc de frigul de afară. În saloanele spitalelor aceştia primesc o masă caldă şi îngrijiri medicale. Fie că sunt aduşi de salvare sau că vin de bunăvoie, niciunul nu mai vrea să plece.

Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală este luat cu asalt iarna de persoanele fără adăpost. Acestea ajung aici cu o problemă de sănătate, iar după ce sunt puse pe picioare de medici, nu au unde să plece.

Surprinzător, locurile din adăposturi rămân goale. Asta pentru că în căminul primăriei sectorului 2, de care aparţine şi Spitalul Sfântul Pantelimon, sunt primiţi doar cei care au avut ca ultimă adresă un domiciliu din această zonă. Oricât de...  ciudat ar suna, oamenii fără casă din alte sectoare rămân în grija spitalului.

Aşa cum i se întâmplă lui  Marian Comăneci. A terminat liceul, dar nu are un acoperiş deasupra capului de mai bine de 20 de ani. Acum ocupă un pat în spital de o lună şi jumătate şi e foarte mulţumit de tratamentul pe care îl primeşte aici.

Doi dintre colegii de salon sunt în spital de trei luni şi jumătate.

Povestea de la spitalul Pantelimon se repetă în toate unităţile sanitare din capitală care au cameră de gardă. În fiecare dintre ele ajung, zilnic, în perioada de iarnă cel puţin trei astfel de cazuri. 

 




×
Subiecte în articol: sistem sanitar spitale
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close