Antena 3 CNN Actualitate Spitalul de Arşi, ultimele detalii despre pacienţii de la Colectiv

Spitalul de Arşi, ultimele detalii despre pacienţii de la Colectiv

Spitalul de Arşi, ultimele detalii despre pacienţii de la Colectiv
02 Noi 2015   •   21:55

Nouă dintre răniţii internaţi la Spitalul de Arşi sunt în stare critică, iar cel decedat luni a rămas neidentificat, deşi au fost mai multe persoane la el, inclusiv o mamă care nu-şi mai văzuse fiul de 10 ani, dar nimeni nu l-a recunoscut, a declarat purtătorul de cuvânt Adrian Stănculea.

Medicul Adrian Stănculea a spus că luni au fost operaţi 13 dintre răniţii din Colectiv, între care şase dintre cei în stare critică şi şapte în stare bună şi toţi au trecut cu bine operaţiile. Pacienţi în stare critică sunt în prezent nouă la Spitalul de Arşi.

"În principal s-au operat mâinile. Există şi o explicaţie funcţionară din ce mi-au spus colegii de-a lungul timpul, o arsură profundă la mână trebuie operată relativ repede pentru că riscă să rămână cu sechele. (...) S-a scos zona de arsură profundă, cea care nu se va vindeca niciodată, şi s-a înlocuit cu piele de la ei, piele care se prinde cel mai bine, e pielea care se integrează va rămâne acolo", a spus Stănculea.

El a mai spus că marţi vor fi evaluaţi alţi pacienţi în vederea operării, unii neputând fi suspuşi luni unei intervenţii din cauza stării lor. Întrebat dacă tânărul care a murit luni în spital a fost identificat, Stănculea a arătat că nu şi că trupul său neînsufleţit va fi dus la INML.

"Au fost persoane la el, au fost, s-au uitat. Au zis că nu. Am avut o speranţă cu o mamă care nu-şi găsea copilul de zece ani, cu o situaţie extrem de..., în fine, cu probleme. Şi nu, nu. Rămâne neidentificat în continuare", a spus medicul.

Tânărul care a murit luni a fost pacientul cu arsurile cele mai profunde dintre cei aduşi la Spitalul de Arşi. Numărul celor decedaţi în urma incendiului de la clubul Colectiv a ajuns astfel la 31, alţi aproximativ 130 de oameni fiind internaţi. Dintre aceştia din urmă, peste 50 sunt în stare critică sau gravă.

×
Subiecte în articol: Spitalul de Arsi Clubul Colectiv
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close