Antena 3 CNN Actualitate Spitalul din Arad a luat "pauză" de la operat, din cauza aparatului de sterilizare defect

Spitalul din Arad a luat "pauză" de la operat, din cauza aparatului de sterilizare defect

Spitalul din Arad a luat "pauză" de la operat, din cauza aparatului de sterilizare defect
Sursa foto: Foto: Mediafax
09 Iun 2011   •   20:14

"Surprizele" din sistemul sanitar par să nu se oprească niciodată. La Spitalul Judeţean din Arad medicii au luat "o pauză" de la operaţii. Nu este una dorită. Aparatul de sterilizat s-a stricat şi cum altul nu există, doctorii nu pot decât să-şi amâne pacienţii. Pentru cei care mai pot aştepta, situaţia este doar neplăcută. Altfel se pune problema atunci când apar urgenţele.

Puşi în faţa unei situaţii fără ieşire, medicii spitalului judeţean din Arad aşteaptă. Nu pot opera decât cei care şi-au facut stocuri de instrumente sterile şi prioritate au urgenţele. Ceilalţi nu au altă variantă decât să amâne intervenţiile.

Aparatul pentru sterilizare, care ar trebui să pregătească pentru operaţie până la 10 instrumentare pe zi, este defect.  Aşa că mormane de cutii cu instrumente aşteaptă să le vină rândul.

O soluţie care ar putea face ca astfel de situaţii să nu mai apară ar fi cumpărarea unui al doilea aparat de sterilizare. Pentru acest lucru este nevoie însă de bani, pe care spitalul nu îi are.

 



×
Subiecte în articol: operatii spital Arad interventii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close