Antena 3 CNN Actualitate Spitalul din Oradea, în carantină după confirmarea a 17 cazuri de infecţii cu salmonella

Spitalul din Oradea, în carantină după confirmarea a 17 cazuri de infecţii cu salmonella

Spitalul din Oradea, în carantină după confirmarea a 17 cazuri de infecţii cu salmonella
Sursa foto: Foto: infomm.ro
08 Mar 2012   •   17:48

Spitalul Municipal "Gavril Curteanu" din Oradea este în carantină începând de joi după-amiază şi niciun vizitator nu are voie să intre în unitate, după apariţia a 17 cazuri de infecţii cu salmonella, majoritatea la copii, informează Mediafax.
   
"Avem 17 cazuri confirmate cu salmonella, majoritatea venite din afară, deci pacienţii au venit gata bolnavi. Suntem cu colegii de la DSP în anchetă epidemiologică, pentru a stabili ce au în comun aceşti bolnavi, iar pentru a limita răspândirea salmonellei am dispus carantină în întreg spitalul", a declarat dr. Ovidiu Laurean Pop, managerul spitalului.
   
Potrivit acestuia, începând de joi niciun vizitator nu mai are acces în unitate.
   
Conform managerului, pacienţii nu sunt rude şi provin din zone diferite ale judeţului Bihor. Majoritatea celor infectaţi sunt copii, cel mai mic având vârsta de şase săptămâni, dar bacteria a fost identificată şi în cazul unor pacienţi adulţi.
   
"Vom rămâne în carantină atât timp cât este necesar", a spus Pop, care a adăugat că nu ştie să fie cineva în stare gravă.
   
Pop a adăugat că în spital se află şi inspectori ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, în frunte cu şeful instituţiei, dr. Marius Pîrcioagă.
   
"Am fost informat şi am dispus o anchetă epidemiologică. Dar aceasta nu s-a terminat şi nu vreau să mă hazardez în declaraţii", a declarat Pîrcioagă.
   
Infecţiile cu salmonella sunt printre cele mai răspândite boli de tip alimentar, contaminând omul prin mâncare sau apă infectată. Alimentele care transmit cel mai adesea salmonella sunt carnea, ouăle şi produsele lactate.
   

×
Subiecte în articol: Oradea carantină
Parteneri
Termoenergetica opreşte iar apa caldă şi căldura, 5 zile, în Bucureşti
x close