Antena 3 CNN Actualitate Spitalul din România unde lifturile vechi de un secol sunt acționate manual, cu frânghii. Șapte miniștri au urcat cu ele

Spitalul din România unde lifturile vechi de un secol sunt acționate manual, cu frânghii. Șapte miniștri au urcat cu ele

Spitalul din România unde lifturile vechi de un secol sunt acționate manual, cu frânghii. Șapte miniștri au urcat cu ele
Sursa foto: Foto: Pixabay
14 Noi 2019   •   12:47

Pacienții de la Spitalul Municipal Sighișoara sunt plimbați între etaje cu lifturi vechi de 123 de ani, acționate manual, cu frânghii.

Conducerea unității sanitare promite că în scurt timp va înlocui bătrânele lifturi. Un proiect în acest sens a fost demarat și acum patru ani, însă lucrurile s-au împotmolit. Clădirea este de patrimoniu, iar pentru lucrări de reparații este nevoie de autorizații speciale, scrie stirileprotv.ro.

“Nu este consemnat niciun incident. Din punct de vedere tehnic este o bijuterie, un copil de nouă ani poate să ridice liftul. Fără acest lift activitatea noastră în această clădire ar fi fost imposibilă”, spune un medic.

Lifturile au fost construite odată cu clădirea spitalului, în 1896, în perioada ocupaţiei austro-ungare şi sunt adevărate capodopere arhitecturale. Sunt folosite insă doar în cazuri urgente.

În aceste lifturi au urcat până acum şi şapte miniştri ai Sănătăţii. Dar pentru schimbarea bătrânelor ascensoare nu au fost găsite deocamdată soluţii concrete. Un prim proiect a fost realizat în urmă cu patru ani, dar fără a ajunge la un rezultat. Problema a fost readusa în discuţie în urmă cu şase luni.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close