x close

Spitalul din Târgu Mureş nu mai are bani. Copiii sunt trimişi în străinătate pentru operaţii

de M.Z.    |    10 Aug 2011   •   09:49
Spitalul din Târgu Mureş nu mai are bani. Copiii sunt trimişi în străinătate pentru operaţii Foto: Intact Images

Tot mai mulţi copii din România sunt trimişi în străinătate pentru a fi operaţi, pentru că spitalele de la noi nu au suficienţi bani. Ultimul exemplu este cel al unităţii medicale din Tîrgu Mureş, care până acum trata copii bolnavi şi de la alte spitale. Acum, din lipsă de fonduri, sunt nevoiţi să refuze internările.

Doi dintre copiii internaţi la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi au nevoie urgentă de operaţie. Ei s-au născut cu diverse malformaţii şi nu pot beneficia la noi în ţară de ajutorul medicilor.

"Am căutat la Linz. Ne-a pus în contact cu spitalul AKH, care a primit copiii", a declarat conf. dr. Maria Stamatin, şef secţie Neonatologie la Maternitatea Cuza Vodă.

Până ca fondurile spitalului din Tîrgu Mureş să fie reduse de Guvern, astfel de operaţii ar fi putut fi făcute acolo. Acum doctorii sunt nevoiţi să caute alte soluţii pentru copiii în percol.

Puşi în faţa acestei situaţii, părinţii copiilor încearcă să găsească bani pentru operaţiile în străinătate. Unii chiar reuşesc, cu ajutorul cadrelor medicale. La copii, costurile unei operaţii pe inimă depăşesc 40.000 de euro.

 
Get Adobe Flash player

Citeşte mai multe despre:

copii bolnavi spital strainatate bani fonduri operatii
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati