Antena 3 CNN Actualitate Spitalul Judeţean Bacău a rămas fără seringi, medicamente şi ace, din neglijenţa conducerii

Spitalul Judeţean Bacău a rămas fără seringi, medicamente şi ace, din neglijenţa conducerii

Spitalul Judeţean Bacău a rămas fără seringi, medicamente şi ace, din neglijenţa conducerii
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Sep 2011   •   11:17

Spitalul Judeţean Bacău a rămas fără seringi, medicamente şi ace din neglijenţa conducerii. Pacienţii sunt sfătuiţi să-şi aducă de acasă chiar şi cearşafurile de unică folosinţă, dacă nu vor să se aşeze pe cele utilizate de pacienţii anteriori.

Medicii de la Unitatea de primiri Urgente Bacãu nu mai fac faţă fără instrumentarul necesar: lipsesc seringi, acele pentru cusut răni, dar şi medicamentele.

"Atâta timp cât nu avem seringi de 2 ml, nu avem seringi de 5, nu avem cearşafuri de unică folosinţă, de fapt cearşafuri nu avem deloc în UPU, este jenant să vină un pacient şi să-l aşezi pe un cearşaf pe care au mai stat încă 50 de oameni + lucrăm în condiţii foarte grele, să nu se ceară mai mult decât putem", a declarat Liliana Petrescu, medic UPU Bacău:

Pentru administratorii unităţii, problemele nu sunt grave, iar lipsa instrumentarului se rezolvă cu improvizaţii.

Direcţia de Sănătate Publică Bacău spune că suma de bani pe care a primit-o unitatea a fost stabilită de comun acord, iar cei de acolo ar fi trebuit să ştie să-şi gestioneze banii.

Cei de la Direcţia de Sănătate Publică Bacău vor face zilele viitoare un control la Unitatea de Primiri Urgenţe, pentru a vedea cum s-a ajuns în această situaţie.

 


×
Subiecte în articol: spital Bacău
Parteneri
Informaţii de ultimă oră despre starea de sănătate a lui Florin Piersic
x close