Antena 3 CNN Actualitate Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an. Actualul, numit acum trei săptămâni

Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an. Actualul, numit acum trei săptămâni

Din luna octombrie 2019 și până în luna octombrie 2020, Spitalul de Urgență Piatra-Neamț a avut în toată această perioadă opt manageri.

Spitalul care a luat foc la Piatra Neamț a avut opt manageri în ultimul an. Actualul, numit acum trei săptămâni
de Andreea Cigolea    |    14 Noi 2020   •   22:40

Managerii care au condus spitalul în ultimul an:

Până în 18 decembrie 2019 – Codruț Munteanu

19 decembrie 2019 – 17 martie 2020 – Alexandru Juncu

17 martie – 3 aprilie – Toader Mocanu

3 aprilie – 9 aprilie – Florin Ionuț Apostoae

9 aprilie – 17 mai – Daniela Marcoci

17 mai – 20 mai – Marius Ghineț

21 mai – 8 octombrie – Silviu Verzea

Din 28 octombrie Lucian Micu

Lucian Micu, fost primar al oraşului Roman, a fost numit de către peşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, în postul de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Micu nu a mai putut candida la alegerile locale întrucât fusese declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate.
 

Lucian Micu, numit manager acum trei săptămâni a fost primar de Roman și s-a perindat pe la PSD și PNL

Micu a fost numit miercuri, 28 octombrie 2020, în fruntea spitalului, după ce fostul manager Silviu Verzea își dăduse demisia. Micu îi ia locul managerului Silviu Verzea, care a demisionat după ce presa a difuzat filmări şi poze în care se vede cum pacienţii erau ţinuţi cu orele în curtea spitalului, în aşteptarea testelor. 

Opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre

Micu a vrut să candideze și la alegerile din 27 septembrie pe listele PSD – PPU-SL, însă candidatura sa a fost respinsă de instanță și BEC, el figurând pe site-ul ANI cu o incompatibilitate de acum 8 ani și o interdicție pe 3 ani începând cu 3 august 2020. 

Numirea lui Micu în funcţia de manager al Spitalului Judeţean Piatra Neamţ în baza unei decizii din 28 octombrie a lui Arsene are loc după ce la conducerea unităţii spitaliceşti s-au perindat nu mai puţin de opt manageri în zece luni, între care şi patronul unei firme de pompe funebre. Toate aceste numiri au avut loc într-o perioadă extrem de grea din cauza pandemiei de coronavirus.

„Ştiu să fac administraţie, în sensul că pot să le confer celor din jurul meu condiţiile optime pentru a avea siguranţa că îşi pot face treaba cum pot ei mai bine. Acesta este primordialul meu scop. Iar acestui scop i se alătură cel care îmi aduce o provocare în plus, construirea unui nou spital, cel de la Gîrcina, din fonduri europene, direct de la Bruxelles. Nu este cel mai favorabil moment pentru a accepta să fiu lider în sistemul sanitar, ştiu asta, dar am încredere în echipa medicală de la SJU că face ceea ce poate şi ştie mai bine ca pacienţii din unitatea medicală să se facă bine“, a postat, pe Facebook, Lucian Micu. 

×
Subiecte în articol: Piatra Neamț Lucian Micu
Parteneri
Scandal monstru în Parlament: deputatul lovit în față de un fost ministru
x close