Antena 3 CNN Actualitate Trei sportivi au făcut baie în mare la răsărit, iar apoi au plecat să vadă apusul pe Vf. Omu

Trei sportivi au făcut baie în mare la răsărit, iar apoi au plecat să vadă apusul pe Vf. Omu

Plaja a fost astăzi, prima destinație a anului pentru trei ultramaratoniști constănțeni, care au început 2021 cu o baie în mare. Dacă pentru unul dintre ei este o tradiție păstrată de mai bine de un deceniu şi jumătate, pentru alți trei a fost prilejul unei noi aventuri numite "Baie la răsărit, apus pe vârful Omu".

Trei sportivi au făcut baie în mare la răsărit, iar apoi au plecat să vadă apusul pe Vf. Omu
de Iulia Gorgorin    |    01 Ian 2021   •   15:00

Mihai Nenciu și Ștefan Tudor au intrat primii în mare, la ora 7.40 dimineața, exact în momentul în care soarele a răsărit. Şi-au mai convins un prieten, care face sport ocazional, să încerce această senzație care le-a încarcat bateriile de la primele ore.

Dar proiectul celor doi cunoscuți ultramaratoniști constănțeni este unul mult mai ambițios. După ce au ieșit din apa mării, cei trei au pornit spre vârful Omu, de 2505 m, pe care vor să îl atingă exact la apus. Acest lucru ar urma să se întâmple la 16 și 38 de minute.

Pentru ultramaratonistul Bogdan Ofițeru baia în mare în prima zi a anului este o tradiție de mai bine de 15 ani.

''E o placere..o senzație unică..îmi ingheață fața, ies să iau aer..intru ori de câte ori este nevoie și cu cine are nevoie de îndrumare...este al "n" an de când fac asta..nici nu mai știu'', spune Bogdan Ofițeru, ultramaratonist.

Bogdan își amintește exact cum a început și spune că oricine ar putea intra în mare în extrasezon, fără a avea un antrenament special. Corpul uman este pregătit să primească astfel de șocuri, care îi sunt benefice și îl călesc, dacă nu există probleme grave de sănătate.

Cu câţiva ani în urmă am avut o răceala puternică, am zis "hai să văd cum mă simt" şi a fost bine..acum doi-trei ani eram răgușit...nu iau medicamente.

Bogdan a intrat în mare alături de prietenul său, atletul veteran Vasile Apetroaie, de 54 de ani, care a vrut să marcheze într-un mod special onomastica.

Pentru Bogdan, marea este o atracție atât de mare încât, cât am schimbat noi câteva vorbe cu prietenul lui, el s-a hotărât să facă și a doua baie, încercând mai multe stiluri se înot în apa care nu are mai mult de 6-7 grade Celsius.

După baia făcută sub lumina răsăritului, sportivii au plecat apoi să se cațere pe munte, la apus.

×
Subiecte în articol: sporitvi baie rasarit Cosntanta mare
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close