Antena 3 Actualitate E oficial: Sportivii străini care promovează România pot primi cetățenie română la cerere

E oficial: Sportivii străini care promovează România pot primi cetățenie română la cerere

de M.Z.    |    15 Dec 2015   •   15:20
E oficial: Sportivii străini care promovează România pot primi cetățenie română la cerere
Sursa foto: Foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea legii potrivit căreia persoanele fără cetățenie sau străine care au contribuit la promovarea culturii, științei, civilizației și spiritualității românești, dar și cele care contribuie la promovarea României prin performanțe sportive pot beneficia de cetățenie română la cerere.

 
Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență nr. 37/2015 pentru modificarea și completarea legii cetățeniei române prevede că "cetățenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetățenie sau cetățeanului străin care a contribuit în mod deosebit la protejarea și promovarea culturii, științei, civilizației și spiritualității românești și care își asumă apartenența la spațiul cultural românesc, cu posibilitatea stabilirii domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în străinătate", potrivit Agerpres.
 
Actul normativ prevede, de asemenea, că cetățenia română poate fi acordată, la cerere, persoanei fără cetățenie sau cetățeanului străin care poate contribui în mod semnificativ la promovarea imaginii României prin performanțele deosebite în domeniul sportului, cu posibilitatea stabilirii domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în străinătate, dacă sunt întrunite următoarele condiții: solicitantul va reprezenta România în loturile naționale, în conformitate cu reglementările statutare ale federației sportive internaționale la care țara noastră este afiliată și solicitantul își exprimă atașamentul față de România și față de sistemul de valori specific societății românești.
 
"Persoanele care au fost cetățeni români, dar au pierdut cetățenia română din motive neimputabile lor sau cărora această cetățenie le-a fost ridicată fără voia lor, precum și descendenții acestora până la gradul III, la cerere, pot redobândi sau li se poate acorda cetățenia română, cu posibilitatea păstrării cetățeniei străine și stabilirea domiciliului în țară sau cu menținerea acestuia în străinătate", mai prevede actul normativ.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close