Antena 3 CNN Actualitate SRI a informat DIICOT în cazul cetăţeanului rus care a încercat să iasă din ţară cu documente oficiale

SRI a informat DIICOT în cazul cetăţeanului rus care a încercat să iasă din ţară cu documente oficiale

SRI a informat DIICOT în cazul cetăţeanului rus care a încercat să iasă din ţară cu documente oficiale
Sursa foto: Foto: INTACT Images
27 Oct 2012   •   14:35

Serviciul Român de Informaţii (SRI) a informat DIICOT cu privire la elemente constitutive ale unor infracţiuni în care a fost implicat un grup de cetăţeni români şi un cetăţean rus care a încercat să iasă din ţară cu documente oficiale, unele clasificate, emise de autorităţi ale statului român.
   
'Potrivit competenţelor legale, în cadrul unei operaţiuni derulate de SRI, s-au obţinut informaţii importante pentru securitatea naţională a României, relevante pentru securitatea economică şi protecţia informaţiilor clasificate, cu privire la existenţa unei acţiuni de culegere ilegală de informaţii, inclusiv din categoria celor clasificate. Evoluţia cazului a fost determinată şi de iminenţa scoaterii din ţară, la 19 octombrie 2012, prin punctul de frontieră Otopeni, de către cetăţeanul rus O.M., a unor documente oficiale, unele având caracter clasificat, care, prin obţinere şi diseminare neautorizată, afectează interesele economice ale României. În acest context, SRI a informat Ministerul Public - DIICOT cu privire la elemente constitutive ale unor infracţiuni în care au fost implicaţi expertul rus, precum şi cetăţeni români', precizează Biroul de Presă al SRI într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.
   
Potrivit sursei citate, SRI continuă cooperarea cu reprezentanţii Ministerului Public pentru prevenirea oricăror riscuri şi ameninţări la adresa securităţii naţionale şi pentru prezervarea intereselor României.
   
Procurorii DIICOT efectuează cercetări faţă un grup infracţional, constituit din persoane având cetăţenie rusă şi română, după ce un cetăţean rus a fost depistat, pe 19 noiembrie, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, în timp ce încerca să părăsească teritoriul României având asupra sa documente şi hărţi geologice emise de autorităţi ale statului român. Potrivit DIICOT, documentele conţineau informaţii şi date clasificate privitoare la zăcămintele de cupru şi metale rare aferente exploatărilor Moldova Nouă şi Suvorov.

×
Subiecte în articol: SRI DIICOT rus
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close