Antena 3 CNN Actualitate SRI a supravegheat un irakian suspectat a fi lider al-Qaida

SRI a supravegheat un irakian suspectat a fi lider al-Qaida

SRI a supravegheat un irakian suspectat a fi lider al-Qaida
Sursa foto: sri
02 Apr 2010   •   12:17

Serviciul Român de Informaţii a cooperat cu autorităţile internaţionale în cazul unui irakian cu cetăţenie britanică, suspectat că ar fi finanţat reţeaua al-Qaida, cu fonduri din România. În urma informaţiilor provenite de la agenţii români, poliţiştii din Statele Unite au început cercetările şi au pus sub sechestru bunurile suspectului, de pe teritoriul american. Se pare că irakianul este liderul a două celule teroriste, dintre care una la Bucureşti, şi făcea contrabandă cu ţigări şi cafea. Banii ajungeau apoi la reţeaua europeană al-Qaida.

Serviciul Român de Informaţii, împreună cu alte instituţii internaţionale cu atribuţii în domeniul securităţii şi cu structuri aliate, a avut în atenţie acţiuni desfăşurate pe teritoriul României de către cetăţeanul irakian Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, acuzat că ar fi un lider al-Qaida în Europa.

SUA au anunţat joi că vor îngheţa conturile de pe teritoriul american ale unui irakian naturalizat britanic, Ahmad Khalaf Ahabib al-Dulaimi, pe care îl acuză că este liderul unei reţele al-Qaida în Europa, formată din două celule, dintre care una la Bucureşti, relatează AFP. El este acuzat că a transmis o scrisoare din partea liderului al-Qaida, Osama ben Laden, şefului acestei organizaţii în Irak, Abu Ayyab al Masri, în 2007.

Începând cu jumătatea lui 2007, acesta s-ar fi aflat la conducerea "unei reţele al-Qaida în Europa, formată din două celule, din care una la Bucureşti, în România, care finanţa al-Qaida în Europa graţie contrabandei cu ţigări şi cafea". Acesta ar fi recrutat musulmani din Europa pentru a pregăti atentate în Irak.



Antena3.ro



×
Subiecte în articol: lider al-Qaida SRI tigari cafea Irak
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close