Antena 3 CNN Actualitate SRI instruiește demnitari

SRI instruiește demnitari

SRI instruiește demnitari
21 Ian 2016   •   20:46

Serviciul Român de Informaţii îi învaţă pe aleşi să se ferească de spioni! SRI a început un program de instruire în contraspionaj pentru demnitari, funcţionari publici, dar şi reprezentanţi ai unor companii. Programul se va extinde în toată ţara şi îi va învăţa pe cei vizaţi cum să identifice agenţii străini şi să se protejeze de ei.

Radu Tudor a spus, în ediția de joi a emisiunii "La ordinea zilei'', că nu e nimic nou în demersul Serviciului Român de Informații, dar că acum interesul românilor este mai mare pentru lucrurile de genul acesta.

''În momentul în care apar interferențe ale activității serviciilor de informații cu viața politică, acolo se inflamează foarte tare lumea pentru că apare instinctul acela respingător pe care l-am avut la adresa Securității. Și chestiunea asta de o minimă educație pentru angajați de la stat în privința contraspionajului se face pe scară mult mai amplă, mult mai serioasă și mult mai dură în statele solide democratice. În SUA regulile sunt draconice față de ceea ce avem noi aici în România. E adevărat și că avem ceva mai puține secrete de păstrat și ceva mai puține valori de păstrat, din păcate'', a spus Radu Tudor.

La rândul său, Răzvan Savaliuc, senior editor Lumea Justiţiei, afirmă că prin acest demers SRI fie cheltuie niște bani europeni, fie încearcă să acopere deficitul de imagine pe care îl are la ora actuală.

''Este inadmisibil să avem un SRI cu peste 10.000 de angajați, la o populație de 20 de milioane de locuitori, în timp ce Germania, care are 80 de milioane de locuitori, are doar 2700 de angajați în serviciul lor intern. (...) Eu cred că SRI nu prea mai apără siguranța națională, așa cum e scris pe hârtie, câtă vreme nici măcar nu se îngrijorează de faptul că CEDO ne-a condamnat de vreo 10 ani și ne-a obligat să schimbăm legile siguranței naționale'', a spus Savaliuc.


×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close