Antena 3 CNN Actualitate SRI menţine nivelul precaut de alertă teroristă, în ciuda avertizărilor SUA

SRI menţine nivelul precaut de alertă teroristă, în ciuda avertizărilor SUA

SRI menţine nivelul precaut de alertă teroristă, în ciuda avertizărilor SUA
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Oct 2010   •   09:40

Serviciul Român de Informaţii dă asigurări că România nu este ţinta unor ameninţări teroriste în acest moment, aşa că menţine nivelul de alertă "albastru - precaut". Repezentanţii SRI spun însă că sunt pregătiţi să adopte măsuri de contracarare a eventualelor ameninţări, dacă va fi cazul. Totul, după avertizările emise recent de autorităţile americane şi ale altor state occidentale privind creşterea riscului de atentate teroriste, în Europa. 

Pe lista oraşelor în care ar putea avea loc un atentat se află Parisul, Londra sau Berlinul. Oficialii de la Bucureşti spun că România nu este deocamdată în vizorul atentatorilor. 

"În eventualitatea în care se vor contura riscuri sporite în plan terorist, serviciul va adopta toate măsurile necesare care se vor impune la vremea respectivă", a declarat Marius Bercaru, purtător de cuvânt al SRI, adăugând că nu avem de ce să ne temem.

Mai multe ţări, printre care Suedia şi Japonia au recomandat cetăţenilor lor să fie vigilenţi atunci când călătoresc în ţările europene. Asta la o zi după ce Washingtonul a cerut acelaşi lucru americanilor.

În urma ameninţărilor, în capitalele europene securitatea a fost sporită, atât pe liniile aglomerate de transport cât şi în jurul principalelor puncte turistice.

Statele europene nu au ridicat deocamdată nivelul de alertă teroristă, însă avertismentele au fost luate în serios de oficiali.

În urma cu câteva zile, serviciile secrete occidentale au dejucat mai multe atentate în Marea Britanie, Franţa şi Germania. Bănuiţi au fost extremiştii musulmani.

Antena 3


×
Subiecte în articol: SRI amenintari terorism alerta
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close