Antena 3 CNN Actualitate SRI: Românul acuzat de terorism voia să comită un atentat la o bază militară de la noi din țară

SRI: Românul acuzat de terorism voia să comită un atentat la o bază militară de la noi din țară

SRI: Românul acuzat de terorism voia să comită un atentat la o bază militară de la noi din țară
Sursa foto: Foto: Antena 3
29 Iun 2017   •   08:50

Procurorii DIICOT - ST Piteşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat joi dimineaţa trei percheziţii domiciliare pe raza judeţului Argeş, pentru prinderea unui bărbat suspectat de infracţiuni de terorism.

Potrivit SRI, bărbatul ar fi dorit să organizeze un atentat terorist la o bază militară din România. Mai mult, acesta ar fi adoptat o formă radicală a islamului în timpul şederii sale timp de mai mulţi ani pe teritoriul unui stat din UE, unde a dezvoltat legături cu membrii unui grup jihadist din ţara respectivă. 

„Întors in România, cetăţeanul a desfăşurat în mod conspirat acţiuni de documentare detaliată asupra unui obiectiv militar de pe teritoriul României cu scopul declarat de a contribui la organizarea unui atentat terorist la acea bază', se arată într-un comunicat de presă al SRI.

SRI: Bărbatul era într-o etapă avansată a procesului de autoradicalizare

Potrivit unui comunicat al DIICOT, începând cu luna noiembrie 2016, bărbatul, zis "Ibrahim", a utilizat şi/sau utilizează şi în prezent, pe o reţea de socializare, mai multe conturi personale, prin intermediul cărora a postat şi distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste DAESH, precum şi înregistrări cu atacuri ale DAESH şi execuţii, prin decapitare şi împuşcare, cu intenţia de a le face cunoscute şi de a determina câştigarea de noi adepţi capabili să recurgă la săvârşirea aceluiaşi gen de fapte ca cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o. 

×
Subiecte în articol: Argeş atentat terorist SRI
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close