Antena 3 CNN Actualitate SRI, suspect de poliție politică în cazul lui Klaus Iohannis

SRI, suspect de poliție politică în cazul lui Klaus Iohannis

SRI, suspect de poliție politică în cazul lui Klaus Iohannis
22 Feb 2018   •   15:52

Comisia de anchetă a activității Serviciului Român de Informații cere SRI să spună cât timp au ținut în Sistem informația despre incompatibilitatea primarului, pe atunci, Klaus Iohannis, înainte de a o trimite către Agenția Națională de Integritate.

SRI a sesizat ANI chiar în ziua în care Iohannis, în 2013, intra în PNL. Miercuri, Comisia a obținut un document important și anume dovada că SRI a informat autoritățile în cazul Iohannis.

”Domnul Horia Georgescu ne-a spus la acea audiere, ne-a dat un număr de notă și nu a dorit să detalieze mai mult. El ne-a spus care era procedura. Am primit această notă pe care am solicitat-o și am observat că, printre persoanele prezente acolo, se afla, primar la vremea respectivă, Klaus Iohannis. Pentru noi a fost foarte interesant să ne uităm la tot contextul, pe data de 20 februarie 2013, domnul Klaus Iohannis se înscria în PNL și pe data de 23 februarie 2013, Klaus Iohannis devenea prim-vicepreședinte al PNL. Atunci sigur că este puțin suspectă această informare sau este doar o coincidență. Ca să ne lămurim am hotărât în cadrul Comisiei să trimitem către SRI o serie de întrebări.”, a spus Claudiu Manda pentru Antena 3.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close