Antena 3 CNN Actualitate Stâlpii de iluminat şi copacii din dreptul semafoarelor, un real pericol pentru traficul din Bucureşti

Stâlpii de iluminat şi copacii din dreptul semafoarelor, un real pericol pentru traficul din Bucureşti

Stâlpii de iluminat şi copacii din dreptul semafoarelor, un real pericol pentru traficul din Bucureşti
Sursa foto: semafor
08 Feb 2009   •   21:40

În loc să ajute la fluidizarea traficului, mai degrabă le complică viaţa şoferilor. Responsabile pentru această situaţie sunt semafoarele din Bucureşti. În unele intersecţii, semafoarele nu se văd din cauza stâlpilor de iluminat, puşi chiar în dreptul indicatoarelor, fie din cauza copacilor. Cele mai grave sunt însă situaţiile în care aceste dispizitive au becurile arse.
Pe Calea Floreasca asfaltul abia a fost refăcut. Au fost schimbaţi, în acelaşi timp, şi stâlpii de iluminat. Unii dintre ei au fost amplasaţi chiar în dreptul semafoarelor.
La indicatoarele de la intersecţia între Calea Floreasca şi Ştefan cel Mare trebuie să te uiţi atent. Toate semafoarele ar fi trebuit supravegheate de angajaţii de la Administraţia Străzilor. Însă, aceştia aşteaptă primăvara ca să se îngrijească de ele.
?În fiecare primăvară există o acţiune de toaletare a acestor copaci, pentru că nu poţi să scoţi copacii cu totul?, spune Doru Stănescu, Director Adjunct Administraţia Stăzilor.
Pe bulevardul Ştefan cel Mare nu copacii sunt problema, ci firele firmelor de cablu care stau strânse colac pe stâlpii cu semne de circulaţie. Totuşi cele mai periculoase rămân semafoarele care nu sunt vizibile sau au becurile arse, şi sunt destule în Bucureşti.
Primăria a început deja un program de înlocuire a semafoarelor vechi cu unele cu leduri, ceva mai rezistente ca becurile.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: copaci
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close