Antena 3 CNN Actualitate Stare de alertă în Vrancea. Mai multe comune, izolate de restul lumii din cauza inundaţiilor

Stare de alertă în Vrancea. Mai multe comune, izolate de restul lumii din cauza inundaţiilor

Stare de alertă în Vrancea. Mai multe comune, izolate de restul lumii din cauza inundaţiilor
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    29 Mai 2012   •   19:38

Membrii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Vrancea au aprobat, marţi după-amiază, instituirea stării de alertă pentru comunele Valea Sării, Năruja, Paltin, Spulber şi Nereju de pe valea Zăbalei, dar şi în comuna Poiana Cristei.

Comunele de pe valea Zăbalei riscă să fie izolate de restul lumii, ca urmare a debitelor care au depăşit cota de inundaţii, în timp ce la Poiana Cristei, două sate - Taratu şi Mahriu - sunt izolate, după ce un drum comunal a fost distrus, informează Agerpres.

Hotărârea privind instituirea situaţiei de alertă a fost luată în prezenţa ministrului Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb care a participat la şedinţa CJSU Vrancea.

"Vă asigur că aveţi totul sprijinul Guvernului şi al ministerului, astfel încât vrâncenii să nu sufere. Ministerul este gata să asigure intervenţia operativă pentru înlăturarea situaţiei critice din Vrancea", a declarat Rovana Plumb.

O dată aprobată această hotărâre, se va putea solicita sprijinul operativ al Apelor Române, care să intervină, în regim de urgenţă, pentru regularizarea albiei Zăbalei.


×
Subiecte în articol: Vrancea stare de alerta inundatii
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close