Antena 3 CNN Actualitate Noi date despre starea românilor răniți în accidentul grav din Slovenia | Comunicatul MAE

Noi date despre starea românilor răniți în accidentul grav din Slovenia | Comunicatul MAE

Trei din cei patru români duși la spital în urma accidentului grav produs pe o autostradă din Slovenia au avut nevoie de îngrijiri medicale, dar acum sunt în afara oricărui pericol.

Noi date despre starea românilor răniți în accidentul grav din Slovenia | Comunicatul MAE
de Alexandra Dima    |    03 Feb 2023   •   17:46

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor actualizate, în autocar se aflau 29 de cetățeni români. Dintre aceștia, trei au murit și patru au fost răniți.

Totodată, în urma dialogului echipei Ambasadei României la Ljubljana cu reprezentații unității medicale în cadrul căreia au fost internați pentru îngrijiri medicale cei patru cetățeni români răniți, a rezultat că doar trei dintre aceștia au avut nevoie de îngrijiri medicale, fiind în afara oricărui pericol la acest moment.

MAE precizează că ceilalți 22 de cetățeni români sunt în siguranță, le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente și urmează să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei către destinație.

Ambasada României la Ljubljana continuă dialogul cu autoritățile slovene și cu cetățenii români implicați în accident și acordă asistență consulară, inclusiv sprijin în procedura de repatriere a trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, conform competențelor legale.

Citeşte şi: Mărturia unui român scăpat cu viață din accidentul cu autocar din Slovenia. "Șoferul a ațipit și a ieșit de pe autostradă" 

MAE precizează că cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție următorul telefon de permanență: misiunea diplomatică a României în Republica Slovenia: +386 40980068.

Un autocar din România care ducea români spre Italia s-a răsturnat vineri pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în Slovenia. Trei români au murit.

×
Subiecte în articol: slovenia accident
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close