Antena 3 CNN Actualitate Starea de alertă, fără avizul Consiliului Legislativ. Adoptarea prelungirii se amână

Starea de alertă, fără avizul Consiliului Legislativ. Adoptarea prelungirii se amână

Decizia Guvernului privind prelungirea stării de alertă se amână, din cauza lipsei avizului din partea Consiliului Legislativ. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă se va întruni luni în vederea prelungirii.

Starea de alertă, fără avizul Consiliului Legislativ. Adoptarea prelungirii se amână
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    10 Sep 2020   •   20:30

"Nu avem încă avizul Consiliului Legislativ? Nu îl avem! Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu putem adopta azi. Asta înseamnă că luni vom face Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi şedinţă de Guvern ca să adoptăm prelungirea.

Solicitaţi Consiliului Legislativ să ne dea avizul, ca să putem prelungi. Sunt prevederile legate de ziua votului care trebuie introduse şi mai sunt şi câteva măsuri de relaxare", a declarat Ludovic Orban la şedinţa de Guvern. 

Ministrul Sănătăţii, anunț de ultimă oră: Starea de alertă, prelungită încă o lună

Starea de alertă impusă de epidemia de coronavirus se va prelungi cu încă o lună la noi în ţară, după ce ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat joi, că va face această propunere.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat, joi dimineaţă, că va cere prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, în contextul în care la noi apar zilnic tot mai multe cazuri noi de COVID-19, media depăşind mia de cazuri.

Pe 14 august, Guvernul a aprobat, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe teritoriul României, începând din data de 16 august. Astfel, zilele viitoare, ar fi trebuit să ieșim din starea de alertă.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close