Antena 3 CNN Actualitate Avocata lui Dragnea: Starea lui de sănătate s-a agravat în pușcărie! Abuzuri la adresa fostului șef PSD

Avocata lui Dragnea: Starea lui de sănătate s-a agravat în pușcărie! Abuzuri la adresa fostului șef PSD

Apărătoarea lui Liviu Dragnea acuză abuzuri la adresa clientului său şi spune că starea de sănătate a fostului şef al PSD s-a agravat în închisoare, în ultimele trei luni.

Avocata lui Dragnea: Starea lui de sănătate s-a agravat în pușcărie! Abuzuri la adresa fostului șef PSD
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    10 Sep 2020   •   10:14

Potrivit avocatei lui Dragnea, fostul şef al PSD ar suferi de hernie şi era programat la operaţie, însă ne se ştie de ce, nu a mai putut ajunge, a spus, joi, Flavia Teodosiu.

Apărătoarea lui Liviu Dragnea a afirmat că după interviul acordat de politician pe 25 iunie, cinci zile mai târziu era programat la o operaţie pentru hernie de disc, ceea ce nu s-a mai întâmplat. Flavia Teodosiu acuză că, deşi trebuie să i se acorde asistenţă medicală, acest lucru nu se întâmplă, încălcându-se astfel drepturile omului.

Avocat: Dragnea are multe hernii şi a nu a fost dus la spital, deşi a cerut 

"I s-a agravat starea de sănătate în ultimele trei luni, în urma unor decizii luate de Penitenciarul Rahova. Afecţiunile lui erau cunoscute, a fost luată în calcul şi o operaţie mai amplă. Are multe hernii la coloană, o parte la cervicală şi unele la lombară", a explicat, joi, apărătoarea lui Dragnea.

În plus, Liviu Dragnea a fost anchetat şi disciplinar, a mai spus Teodosiu.

Avocata a explicat că Dragnea a făcut o cerere pentru a fi consultat la Spitalul Foişor, apoi şi-a stabilit o programare la acest spital, pentru 30 iunie.

Avocat: Starea de sănătate a lui Dragnea s-a agravat după gratii

"Pe 25 iunie, a fost convorbirea on-line (interviul - n.r.), iar programarea la spital era pentru 30 iunie. Pe 25 iunie, după convorbirea publică, i s-a comunicat că nu va mai fi scos la muncă, fără a i se mai da o explicaţie, situaţie care se mai menţine şi azi", a mai precizat Flavia Teodosiu.

Avocat: Dragnea, pedepsit după interviu

"După câteva zile, i s-a spus că va fi ancheta pentru convorbirea online, să se vadă dacă a încălcat regulamentul", a spus avocatul, care a precizat că fostul şef PSD a fost anchetat discplinar şi i s-a suspendat dreptul de a primi şi cumpăra bunuri o lună de zile.

De asemenea, Teodosiu a adăugat şi că în cazul Dragnea s-a luat o măsură administrativă, aceea de a i se retrage dreptul la muncă pentru o perioadă nedeterminată, "aspect care, din punctul meu de vedere, e nelegal", a punctat apărătoarea politicianului.

În final, judecătorul a redus sancţiunea lui Dragnea, dar Flavia Teodosiu a spus că nu va da mai multe detalii, pentru că sunt două litigii pe rol.

ANP, despre cazul Dragnea: Persoanele condamnate beneficiază de asistență medicală

Administraţia penitenciarelor asigură tratament fără discriminare, pentru toate persoanele private de libertate, anunță instituţia, ca reacție la declarațiile avocatei lui Liviu Dragnea despre faptul că acesta nu a fost încă operat.

"Având în vedere dezbaterile publice care vizează aspecte din executarea pedepsei privative de libertate a unei persoane aflate în custodia Penitenciarului București-Rahova, precizăm: 

Sistemul administrației penitenciare asigură, în conformitate cu prevederile legale și în condiții care garantează respectarea demnității umane, aplicarea regimului de detenție și a tratamentului recuperativ în mod unitar, nediscriminatoriu, pentru toate persoanele private de libertate. 

Persoanele condamnate beneficiază de asistență medicală, tratament și îngrijiri în mod gratuit sau contra cost, în condițiile legii, la cerere sau ori de câte ori este necesar, conduita terapeutică fiind stabilită de personalul medical propriu sau cel al unităților sanitare din afara sistemului penitenciar, după caz", anunță, joi, Administrația Națională a Penitenciarelor.

Cum răspunde ANP acuzaţiilor făcute de avocatul lui Dragnea 

Totodată, mai arată ANP, dreptul la plimbarea zilnică și cel de participare la activități de reintegrare socială se asigură în conformitate cu prevederile Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal.

"Subliniem că, prin activitatea judecătorului de supraveghere a privării de libertate, desfășurată la nivelul unității penitenciare, exercitarea drepturilor prevăzute de Lege pentru persoanele custodiate este permanent supusă supravegherii și controlului legalității", mai precizează ANP.

Avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu, a afirmat, joi, că acesta are mai multe hernii la coloană, afecţiuni care s-au agravat. 

Ea a mai spus că fostul lider PSD era programat la consult medical pentru 30 iunie, însă nu a mai fost dus la spital nici până în acest moment.
 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea hernie
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close