Antena 3 CNN Actualitate Starea lui Cătălin Voicu în continuare gravă, dar începe să răspundă la tratament

Starea lui Cătălin Voicu în continuare gravă, dar începe să răspundă la tratament

Starea lui Cătălin Voicu în continuare gravă, dar începe să răspundă la tratament
Sursa foto: Cãtãlin Voicu
25 Mar 2010   •   11:32

Starea senatorului Cătălin Voicu se menţine în continuare gravă, deşi tratamentul administrat de medici la Spitalul Universitar Bucureşti a început să îşi facă efectul, a declarat, joi dimineaţă, medicul Bogdan Popescu. Senatorul nu a mai repetat comportamentul de ieri când a părăsit unitatea spitalicească pe propria răspundere, el preferând internarea.
"Tratamentul a început să îşi facă efectul, dar starea lui Cătălin Voicu continuă să fie gravă. El este monitorizat şi i se fac continuu evaluări ale stării de sănătate", a declarat, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Bucureşti (SUUB), medicul Bogdan Popescu, citat de Mediafax.
Senatorul Cătălin Voicu va rămâne în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar dacă autorităţile decid că el poate fi îngrijit la o altă unitate sanitară, atunci va pleca de la SUUB cu recomandările medicale, a precizat Popescu.
Cătălin Voicu a fost internat, marţi noapte, în Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, iar miercuri dimineaţă a cerut să fie externat pentru a putea participa la discuţiile din plenul Senatului privind avizarea cererii de încuviinţare a arestării sale preventive. După aproximativ trei ore de la externare, senatorul Cătălin Voicu a ajuns din nou la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, după ce a acuzat o stare de rău chiar pe scările Senatului.
În justiţie, situaţia lui s-a înrăutăţit. În absenţa sa, plenul Senatului a aprobat, miercuri, solicitarea de încuviinţare a arestării preventive a senatorului Cătălin Voicu, înregistrându-se doar un vot peste minimumul necesar prevăzut de lege. Şedinţa plenului Senatului în care s-a discutat cererea de încuviinţare a arestării preventive a lui Cătălin Voicu s-a desfăşurat în absenţa senatorului, el fiind internat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.Hotărârea Senatului a fost publicată în Monitorul Oficial, miercuri seară.
Procurorul general Codruţa Kovesi a transmis la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), joi dimineaţă, avizul Senatului privind arestarea lui Cătălin Voicu. În cazul în care Voicu va fi arestat, senatorul ar urma să fie dus într-un arest, într-un penitenciar sau într-un spital penitenciar, în funcţie de starea sa de sănătate.
Senatorul Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close