Starea lui Sergiu Nicolaescu este "lent favorabilă". Regizorul rămâne internat în spital

de G.S.    |    30 Dec 2012   •   12:32
Starea lui Sergiu Nicolaescu este "lent favorabilă". Regizorul rămâne internat în spital Foto: INTACT Images

Evoluţia postoperatorie a lui Sergiu Nicolaescu este lent favorabilă, persistând unele probleme respiratorii care necesită supraveghere medicală, astfel că regizorul va rămâne internat mai multe zile, au declarat, reprezentanţii Spitalului Elias din Bucureşti, pentru Mediafax.
   
"Evoluţia postoperatorie a domnului Sergiu Nicolaescu este lent favorabilă, cu persistenţa unor probleme respiratorii care necesită supraveghere şi continuarea îngrijilor medicale", a explicat conducerea spitalului.
   
În aceste condiţii, regizorul va rămâne în spital în zilele următoare, inclusiv de Revelion.
   
Sergiu Nicolaescu, în vârstă de 82 de ani, a fost operat de peritonită, vineri, la Spitalul Elias din Capitală, "în contextul afecţiunii digestive cronice benigne cunoscute", intervenţia chirurgicală decurgând fără incidente, a anunţat unitatea sanitară.
   
Regizorul a fost operat pe cale laparoscopică, de către echipa chirurgicală a Spitalului Elias.
   
"Intervenţia chirurgicală a fost impusă de evoluţia clinică din ultimele 24 de ore, în contextul afecţiunii digestive cronice benigne cunoscute", s-a arătat într-un comunicat de presă al Spitalului Elias.
   
Potrivit reprezentanţilor Spitalului Elias, peritonita localizată cu punct de plecare apendicular a fost descoperită intraoperator şi a fost rezolvată laparoscopic.
   
"Intervenţia chirurgicală a decurs fără incidente, pacientul fiind transferat în compartimentul postoperator pentru continuarea îngrijirilor", au mai precizat reprezentanţii spitalului.
   
Spitalul Elias preciza, joi, că Sergiu Nicolaescu a fost internat miercuri, pentru o afecţiune digestivă cronică cunoscută şi urmează tratamentul medicamentos corespunzător.
   
Regizorul Sergiu Nicolaescu a căzut în urmă cu o săptămână în timp ce se îndrepta spre garajul său, el suferind un traumatism toracic, respectiv i s-au fisurat câteva coaste.

Parteneri
sati
x close