Antena 3 CNN Actualitate Start la lucrările pentru o nouă magistrală de metrou în Bucureşti. Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: "Vrem ca deplasarea să fie mult mai eficientă"

Start la lucrările pentru o nouă magistrală de metrou în Bucureşti. Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4: "Vrem ca deplasarea să fie mult mai eficientă"

Se dă startul extinderii magistralei de metrou M4 de la Gara de Nord la Gara Progresul. Noua linie de metrou va traversa trei sectoare 1,5, 4 și va ajunge în Jilava.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2024   •   18:01

Lucrările vor începe în cel mult un an şi jumătate, iar în 5 ani, toate cele 14 staţii noi de metrou trebuie să fie finalizate, potrivit termenelor asumate de autorităţi.

"Mizăm că peste şase luni vom reuşi să semnăm contractul de execuţie. Vrem ca deplasarea să fie mult mai eficientă. În mod realist, o activitate pe care astăzi o începem, mai devreme de un an şi jumătate nu vom vedea efectiv utilaje sau foreze în teren. Trebuie să luăm în calcul că sunt 14 staţii, fiecare dintre ele are nevoie de o proiectare complexă. Zece luni avem termen de proiectare şi cinci ani de execuţie", a declarat Daniel Băluţă, primarul Sectorului 4.

Prezent la eveniment, Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei la alegerile din 9 iunie 2024, a declarat că noua magistrală de metrou va face o conexiune vitală în transportul din Bucureşti.

"Daniel Băluţă vorbeşte despre un metrou cu 14 staţii care face o conexiune vitală în transportul din Capitală. Leagă Gara de Nord, adică Sectorul 1, cu Gara Progresul. În partea cealaltă, ne lăudăm că în patru ani am inaugurat zece locuri de joacă pentru copii. Nu că n-ar fi bine, dar e prea mare diferenţa. Nu putem vorbi de un transport integrat fără metrou", a precizat dr. Cătălin Cîrstoiu.

Extinderea magistralei de metrou va costa aproximativ 2,5 miliarde euro.

2,5 miliarde de euro, fonduri europene nerambursabile! Aceasta este suma pe care o accesăm din Programul European Transport 2021-2027 al Uniunii Europene pentru extinderea magistralei M4 de la Gara de Nord la Gara Progresul. Este, probabil, cea mai mare investiție derulată în ultimii ani în București, însă amploarea și complexitatea unui astfel de proiect nu ne intimidează, ci dimpotrivă, ne provoacă. Așa cum am dovedit deja că putem obține rezultate excepționale, sunt convins că, împreună cu echipa alături de care lucrez la primărie și căreia îi mulțumesc pentru toate eforturile depuse, vom duce la bun sfârșit și acest proiect ambițios. #haicasepoate #totulpentruoameni #danielbaluta

Publicată de Daniel Băluță pe Miercuri, 3 aprilie 2024

×
Parteneri
100 de blocuri din Bucureşti, fără apă caldă până pe 1 mai!
x close