Antena 3 CNN Actualitate Statul român are de recuperat o sume fabuloasă de la Dinu Patriciu

Statul român are de recuperat o sume fabuloasă de la Dinu Patriciu

Statul român are de recuperat o sume fabuloasă de la Dinu Patriciu
Sursa foto: Foto: pixabay.com
16 Ian 2016   •   17:53

Moştenitorii lui Dinu Patriciu sunt chemaţi la tribunal, să îi plătească datoriile. Magnatul le-a lăsat un imperiu, dar şi sume uriaşe de returnat. 

 
Se vorbeşte despre 27 de milioane de euro, pe care urmaşii omului de afaceri vor fi obligaţi să-i plătească statului român, prejudiciu în procesul Rompetrol. 
 
Deocamdată, nici măcar averea nu a fost împărţită. Dezmoştenită prin testament, văduva cu care era în divorţ şi fetele lui Patriciu încă se judecă.
 
Finalul este încă departe. Moştenitorii lui Dinu Patriciu au de luat, dar au şi de dat. Creditorii aşteaptă cele 150 de milioane. Iar statul român le-a chemat la tribunal pe văduva lui Patriciu şi pe cele două fiice. 

 
27 de milioane de euro, plus dobândă începând din 2001, atât ar vrea să recupereze Ministerul Finanţelor de la cele două fiice, Ana şi Maria, şi de la văduvă, Dana Patriciu. Ar fi partea din prejudiciu care i-ar corespunde lui Patriciu în dosarul Rompetrol. 
 
Ele au fost chemate la judecată. Deocamdată. Pentru că prin testament, o parte din avere ajunge şi la fosta soţie, şi la cea despre care s-a spus că i-a fost amantă, Melanie Chen.

Deşi Danei nu a vrut să-i lase nimic, legea o protejează. I se cuvine o optime din moştenire. Dana nu a comentat niciodată. În schimb, a făcut plângere la poliţie pentru furt. Le-a acuzat pe Ana Patriciu şi pe Melanie Chen că i-au furat bijuterii din vila de la Snagov. În replică, fetele magnatului au cerut sechestru pe bunuri, după ce Dana a încercat să vândă pe internet o maşină de epocă a tatălui lor. Domeniul de 13.000 de metri pătraţi este acum nelocuit.
 
Dinu Patriciu a fost timp de patru ani cel mai bogat român, cu o avere de 3 miliarde de dolari. Odată cu criza, imperiul financiar al omului care a făcut primul milion după revoluţie s-a prăbuşit. Un imperiu care s-a întins, la un moment dat, în 9 state europene: afaceri cu petrol, bănci, imobliare. Acum, pe mormântul lui Dinu Patriciu, a mai rămas doar o coroniţă. 
 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close