Antena 3 Actualitate Staţia de epurare Glina ar putea funcţiona din această vară

Staţia de epurare Glina ar putea funcţiona din această vară

de Antena3.ro    |    25 Iul 2011   •   18:59
Staţia de epurare Glina ar putea funcţiona din această vară
Sursa foto: Foto: Intact Images

Bucureştiul, singura capitală europeană care nu are staţie de epurare a apelor uzate, ar putea beneficia, din această vară, de un astfel de proiect. Staţia de la Glina este pe cale să devină funcţională, după ce Capitala a devenit una dintre marile surse de contaminare a Dâmboviţei şi Dunării, potrivit Green Report.

Staţia este în perioada de testare, fiind programată să treacă în administrarea Apa Nova de la 1 iulie 2011. Proiectul este gestionat de Primăria Capitalei şi costă circa 100 de milioane de euro. Construcţia staţiei a început în anii '80.

Râul Dâmboviţa, care traversează Bucureştiul, a ajuns astăzi unul dintre cele mai poluate din România. Potrivit Administraţiei Naţionale ”Apele Române”, de vină sunt, pe de o parte, lipsa staţiei de epurare pentru apele menajere ale Bucureştiului şi, pe de altă parte, apele uzate ale localităţilor din jurul Capitalei, care sunt deversate în Dâmboviţa sau în afluenţii ei.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close