Antena 3 CNN Actualitate Proiect unic în România de peste 100 de milioane de euro. O stație de deșeuri a fost deschisă în Galați

Proiect unic în România de peste 100 de milioane de euro. O stație de deșeuri a fost deschisă în Galați

O stație de deșeuri a fost inaugurată în localitatea Târgu Bujor din județul Galați. Unitatea va fi folosită de 22 de localități din nordul județului.

Proiect unic în România de peste 100 de milioane de euro. O stație de deșeuri a fost deschisă în Galați
Sursa foto: Hepta/ Mediafax Foto / Valentina Sarosi
de Silvia Preda    |    04 Ian 2023   •   20:07

Consiliul Județean Galați a anunțat miercuri finalizarea și recepția lucrărilor la stația de transfer a deșeurilor de la Târgu Bujor.

Deșeurile colectate din 22 de localități ale județului, aflate în nord-estul județului și în apropierea orașului Târgu Bujor, vor fi transportate la noua stație de transfer, de unde, în containere de mare capacitate, vor fi transferate la viitoarea stație de tratare din municipiul Galați sau, în cazul deșeurilor reciclabile, la stația de sortare de la Valea Mărului.

"Stația de transfer a deșeurilor de la Târgu Bujor va reduce impactul deșeurilor asupra mediului, va eficientiza transportul deșeurilor, reducând astfel și emisiile poluante asociate transportului, și va permite o utilizare mai bună a resurselor, inclusiv reducerea costurilor de gestionare a deșeurilor. Mai mult, pe lângă beneficiile sale de mediu, stația de transfer va genera și noi locuri de muncă pentru comunitatea locală", a anunțat Costel Fotea, președintele CJ Galați.

Investiția a fost realizată cu fonduri europene

Investiția de la Târgu Bujor face parte din Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor din județul Galați, un proiect cu fonduri europene de peste 100 de milioane de euro, aflat în plin proces de implementare.

"Până în acest moment, am finalizat deja lucrările la depozitul de deșeuri de la Valea Mărului și stația de transfer de la Târgu Bujor, suntem aproape de recepția lucrărilor de închidere a depozitului neconform de la Rateș (Tecuci), a fost emis ordinul de începere a lucrărilor la stațiile de transfer și de compostare a deșeurilor vegetale de la Tecuci și suntem în plină licitație, singura de acest fel din țară, pentru construirea în municipiul Galați a unei performante stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor biodegradabile și reziduale, care va fi dotată cu un digestor și o turbină pentru producerea energiei electrice din deșeuri", a precizat Costel Fotea, potrivit Mediafax.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: staţie de deşeuri Galați Târgu Bujor
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close