Antena 3 CNN Actualitate O nouă staţie de metrou, în Bucureşti

O nouă staţie de metrou, în Bucureşti

Capitala va avea o nouă staţie de metrou, după ce Ministerul Transporturilor și Metrorex au semnat un contract de finanțare o construcție la suprafață.

O nouă staţie de metrou, în Bucureşti
Sursa foto: Hepta
de Milena Niță    |    16 Dec 2020   •   09:45

Noua staţie de metrou va fi între actuala stație Berceni și Șoseaua de Centură, iar lucrările se vor finaliza în aproape doi ani, informează un comunicat al Primăriei sector 4.

Lucrările la staţie durează aproape doi ani

"Contractul de finanţare cu fonduri europene nerambursabile a acestui proiect a fost semnat de către Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, în prezenţa Directorului Executiv al Direcţiei Accesare Fonduri din cadrul Direcţiei Generale Organism Intermediar pentru Transport, Cătălin Costache, încă de pe 4 decembrie, iar astăzi documentul a fost parafat şi de către Ministrul Transporturilor, Lucian Bode. 

În aceste condiţii, edilul urmează să dispună începerea lucrărilor, ce vor fi încheiate în următoarele 22 de luni", precizează Primăria sectorului 4, în comunicatul remis presei.

Staţia nouă de metrou va fi construită între staţia Berceni, actualul capăt de linie al Magistralei 2 de metrou, şi Şoseaua de Centură.

Din cele două ieşiri, se va face legătura directă cu o parcare

Cu o suprafaţă desfăşurată de 15.100 mp, staţia va fi una supraterană.

De asemenea, din cele două ieşiri, se va face legătura directă cu parcarea de tip park&ride, care va fi amenajată în imediata apropiere. 

Costurile se ridică la peste 50 de milioane de euro şi vor fi finanţate cu fonduri europene nerambursabile, precizează Primăria sectorului 4.
 

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close