Antena 3 CNN Actualitate Statistică: 6 violuri pe zi, înregistrate de la începutul anului în România

Statistică: 6 violuri pe zi, înregistrate de la începutul anului în România

Statistică: 6 violuri pe zi, înregistrate de la începutul anului în România
Sursa foto: Foto: bzi.ro
25 Iun 2011   •   22:59

De la începutul anului, în fiecare zi s-au înregistrat câte 6 violuri în ţară. Consumul de alcool şi de droguri sunt, conform specialiştilor, cauzele principale care declanşează agresiunile sexuale. Dar şi aici... cifrele sunt alarmante. Consumatorii sunt tot mai mulţi de la an la an. Şi tot mai puţin dispuşi să se trateze.  

Cazurile de violenţă asupra femeilor sau a copiilor au explodat în ultimii ani, în România! S-a întâmplat şi aseară, la Galaţi. Un caz din miile care se petrec anual pe teritoriul României.

Un caz de violenţă fizică. Se putea mai rău, spun statiticile. 960! Atâtea violuri au înregistrat poliştiştii în primele 5 luni ale anului. Date oficiale. Cifrele reale sunt însă mult mai mari.

În 2009, s-au înregistrat 2719 violuri. În 2010, cifra a scăzut puţin, până la 2532. Chiar şi aşa, prea multe. Iar specialiştii indentifică uşor una din cauze.

Puţini ajung să recunoască problemele pe care le au cu alcoolul. Chiar dacă nu ajung la acte de violenţă, una din şansele pentru a-şi rezolva problema se numeşte Alcoolicii Anonimi. Sunt judeţe în ţară precum Vasluiul şi Galaţiul unde ambulanţele au în medie câte 10 solicitări pe zi pentru persoane aflate în comă alcoolică. Iar cheltuielile pentru o astfel de persoană pleacă de la câteva sute de lei.

O crimă care poate fi identică din punct de vedere emoţional cu un viol!


×
Subiecte în articol: violuri alcool droguri
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close