Antena 3 CNN Actualitate Statuile de la Piaţa Universităţii au fost aduse la locurile lor

Statuile de la Piaţa Universităţii au fost aduse la locurile lor

Statuile de la Piaţa Universităţii au fost aduse la locurile lor
Sursa foto: Foto: INTACT Images
05 Mai 2012   •   20:26

Cum zilele acestea, destinaţia preferată a spaniolilor este Bucureştiul, edilul capitalei a scos statuile în centru. Mihai Viteazu, Ion Heliade Rădulescu, Gheroghe Lazăr şi Spiru Haret s-au întors la Universitate, acolo unde le era locul. Aşa că străinii au cu ce se fotografia.

Aproape de ora 6, prima statuie a plecat din faţa Palatul Parlamentului. 100 de muncitori, un transport special şi o macara enormă au trudit ca Spiru Haret să ajungă în deplină siguranţă în Piaţa Universităţii. Drumul a durat o oră, pe ceas.

Au urmat, pe rând Gheroghe Lazăr, Mihai Viteazu şi Ion Heliade Rădulescu. Pentru că vorbim totuşi de transporturi agabaritice, de peste 100 de tone fiecare, traficul a fost restricţionat pe traseu.

Pe lângă aparatura adusă din Austria special pentru această operaţiune, a fost nevoie şi de atenţie maximă. În cazul în care se întâmpla ceva cu statuile-monument istoric, muncitorii riscau dosar penal.

Statuile au lipsit de la Universitate aproape doi ani, ca muncitorii să poată lucra la parcarea subterană de aici. În timpul săpăturilor, excavatoarele au scos la iveală un cimitir vechi de 400 de ani.


×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close