Antena 3 CNN Actualitate Statul a dat 100.000 de euro pe un cabinet stomatologic care nu funcţionează. Singurul dentist care lucra în spital a plecat

Statul a dat 100.000 de euro pe un cabinet stomatologic care nu funcţionează. Singurul dentist care lucra în spital a plecat

Statul a dat 100.000 de euro pe un cabinet stomatologic care nu funcţionează. Singurul dentist care lucra în spital a plecat
Sursa foto: Foto: oceanstatedentists.com
de M.Z.    |    01 Aug 2013   •   10:47

Statul a cheltuit peste 100.000 de euro pe un cabinet stomatologic care nu funcţionează. Se întâmplă în Curtea de Argeş, unde noua unitate, dotată după cele mai moderne standarde, este închisă pentru că nu sunt bani pentru decontarea consultaţiilor.

În aceste condiţii, autorităţile s-au gândit să închirieze cabinetul, iar până când se va găsi un doctor dornic, pacienţii sunt trimişi la clinicile private.

Dotarea cabinetului stomatologic de la Spitalul din Curtea de Argeş a fost plătită de stat. A costat peste 100.000 de euro, dar rămâne închis pentru că singurul dentist care lucra în spital a plecat, iar consultaţiile nu sunt decontate.

"Suma fiind mică pentru servicii stomatologice, Casa de asigurări de sănătate nu mai poate să asigure finanţarea. În acest caz, consiliul de administraţie împreună cu consiliul Primariei Curtea de Argeş să se scoată la licitaţie", a spus directorul adjunct al Spitalului Curtea de Argeş, dr. Viorel State.

Cel care va prelua cabinetul va putea să îşi stabilească propriile tarife, din care să poată plăti chiria spaţiului şi aparaturii, ceea ce va însemna sume destul de mari pe care oamenii vor fi nevoiţi să le plătească pentru tratament.

Conducerea Spitalului din Curtea de Argeş are şi o soluţie: cei care au probleme să meargă la privat.

Dacă nu se va găsi niciun medic stomatolog dispus să închirieze cabinetul de la Spitalul judeţean, autorităţile ar putea să ia decizia închiderii acestuia.


×
Subiecte în articol: Curtea de Arges
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close