Antena 3 CNN Actualitate Statul român a plătit o avere pentru ancheta în dosarul Hexi Pharma

Statul român a plătit o avere pentru ancheta în dosarul Hexi Pharma

Statul român a plătit o avere pentru ancheta în dosarul Hexi Pharma
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Mar 2017   •   07:39

Detalii incendiare ies la iveală din dosarul Hexi Pharma. După aproape un an de adunat informaţii şi probe, procurorii au stabilit un prejudiciu de peste 102 milioane de euro. Pe timpul anchetei, mai multe spitale s-au constituit parte civilă în dosar. Firma lui Dan Condrea este acuzată de 340 de infracţiuni de înşelăciune, de uz de fals şi de participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Pentru că în urma testelor de laborator a reieşit că produsele Hexi Pharma nu respectau specificaţiile de pe etichetă, mai multe spitale s-au constituit parte civilă în dosar. Nu acelaşi lucru îl pot face însă şi pacienţii care  au avut de suferit de pe urma infecţiilor nosocomiale, sau rudele cleor care au murit din aceleaşi cauze. 

În finalizarea dosarului procurorii au avut în vedere şi faptul cert că, fostul patron de la Hexi Pharma, Dan Condrea s-a sinucis. 

Anchetarea dosarului Hexi Pharma a costat statul român 245 de mii de lei. Trimişi în judecată sunt directorul general Hexi Pharma, Flori Dinu şi directorul de productie al companiei, Mihai Leva pentru pentru fals în înscrisuri sub semnatura privată şi participatie improprie la infractiunea de zadarnicirea combaterii bolilor.


 

 

×
Subiecte în articol: Dan Condrea
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close