Antena 3 CNN Actualitate Statul român vinde acțiunile încă unei companii strategice. Mihai Tudose: ”Nu va fi nicio investiție, ci falia societății”

Statul român vinde acțiunile încă unei companii strategice. Mihai Tudose: ”Nu va fi nicio investiție, ci falia societății”

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunțat astăzi că scoate un pachet de acțiuni de la Compania Națională a Sării (Salrom), pe bursa de valori București. Mihai Tudose, europarlamentar PSD și fost ministru al Economiei, spune că această companie este una strategică pentru statul român și că renunțarea la acționariatul majoritar este începutul ”faliei societății”.

Statul român vinde acțiunile încă unei companii strategice. Mihai Tudose: ”Nu va fi nicio investiție, ci falia societății”
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    07 Iul 2021   •   18:47

Punctul 10 al unui document al Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor prevede că „Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor, în unanimitatea voturilor exprimate de cei doi acționari, aprobă de principiu admiterea la tranzacționare a acțiunilor societății pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București printr-o ofertă publică de vânzare realizată de către Fondul Proprietatea S.A.”.

Mihai Tudose a declarat la Antena 3 că cedarea a doar 2% din acțiunile Salrom va duce la pierderea acționariatului majoritar al statului român asupra companiei și este de părere că această schimbare nu va veni neapărat și cu investiții.

„Statul român are 51% din acțiuni, 49% Fondul Proprietatea. De când eram ministru al Economiei în 2015 a fost o bătălie continuă dusă de Fondul Proprietatea pentru a deveni acționar majoritar sau pentru a pune mâna pe niște active. Uite că le-a ieșit. Dacă 2% vor fi scoase la vânzare, nu mai mult, statul român nu va mai avea 51% și atunci ceilalți dispun. Este o companie strategică pentru statul român.

(...) 2% de la stat ieșiți pe bursă vor fi cumpărați de altcineva. Astăzi stăm de vorbă cu trei reprezentanți ai statului în consiliul de administrație și doi de la Fondul Proprietatea. Apoi vor lua decizie, evident cu majoritatea voturilor, adică trei care nu sunt ai statului și doi ai statului. Eu vă dau scris că printre primele decizii nu va fi nicio investiție, ci falia societății.”

×
Subiecte în articol: mihai tudose actiuni companie
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close