Antena 3 CNN Actualitate Steaua - Fiorentina 0-1: Gilardino i-a amuţit pe elevii lui Dorinel. Adio, UEFA!

Steaua - Fiorentina 0-1: Gilardino i-a amuţit pe elevii lui Dorinel. Adio, UEFA!

Steaua - Fiorentina 0-1: Gilardino i-a amuţit pe elevii lui Dorinel. Adio, UEFA!
10 Dec 2008   •   23:51

Mutu nu a înscris în ultimul meci al Fiorentinei în grupa F a Ligii Campionilor, însă colegul său de atac, Alberto Gilardino, l-a răzbunat în faţa fanilor stelişti şi a marcat singurul gol al partidei. Atacantul italian a deschis scorul în minutul 65, cu o lovitură de cap excelent plasată, şi a semnat practic calificarea Fiorentinei în şaisprezecimile Cupei UEFA.
De partea cealaltă, Steaua părăseşte cupele europene după cel mai slab sezon din ultimii ani. În şase partide, Steaua a acumulat un singur punct şi a înscris doar într-una dintre ele. Roş-albaştrii au marcat trei goluri cu Lyon, la Bucureşti, dar au pierdut în cele din urmă partida cu scorul de 3-5. Un sezon şters şi o ratare a calificării în primăvara europeană pentru a patra oară consecutiv.
Mai mult, odată cu eliminarea Stelei, România îşi pierde şi ultima formaţie din cupele europene. Încă o dată, declaraţiile războinice din debutul sezonului nu au acoperire în fapte, iar Steaua părăseşte competiţia nu doar după rezultate proaste, ci şi după o evoluţie dezamăgitoare, departe de cea a clujenilor de la CFR.
Clasamentul final al grupei F
1. Bayern Munchen - 14 puncte
2. Olympique Lyon - 11 puncte
3. Fiorentina - 6 puncte
4. Steaua - 1 punct
Alte rezultate:
Grupa E
Celtic - Villarreal 2-0 (Maloney 14, McGeady 45)
Manchester United - Aalborg 2-2 (Tevez 3, Rooney 52 / Jakobsen 31, Kurth 45)
Grupa F
Lyon - Bayern Munchen 2-3 (Govou 52, Benzema 68 / Klose 11, 37, Ribery 33)
Grupa G
Dinamo Kiev - Fenerbahce 1-0 (Eremenko 20)
FC Porto - Arsenal 2-0 (Alves 38, Lopez 54)
Grupa H
Juventus - BATE 0-0
Real Madrid - Zenit 3-0 (Raul 25, 57, Robben 50)
Comentariul meciului.
Minutul 80. Fiorentina poate pleca pe contraatac, dar Rădoi îl opreşte prin fault pe Gilardino. Cartonaş galben pentru căpitanul Stelei.
Minutul 71. Şi steliştii nu se învaţă minte. Golanski are şi el o intrare dură şi vede al doilea galben. Implicit vede şi cartonaşul roşu şi este eliminat.
Minutul 70. Lovin intră în ritmul jocului şi vede un cartonaş galben.
Minutul 68. Lyon speră, după ce Benzema duce scorul la 2-3, în meciul cu Bayern. Francezii mai pot obţine primul loc în grupă.
Minutul 65. Gilardino îl răzbună pe Mutu. Steaua primeşte gol în urma unei faze fixe. Gilardino a trimis imbatabil cu capul de lângă Rădoi şi a deschis scorul.
Minutul 53. Golanski vede un cartonaş galben pentru o intrare dură la Adi Mutu, dar primeşte aplauzele fanilor din Ghencea.
Minutul 53. Govou înscrie primul gol pentru Lyon în meciul cu Bayern Munchen, scorul fiind acum 1-3. De cealaltă parte, Steaua pare lipsită de idei. Dorinel Munteanu îl scoate pe Semedo şi îl bagă pe Lovin. Fanii fluieră, nu se ştie cu exactitate pe cine...
Minutul 46. A început repriza a doua. Steaua mai are 45 de minute pentru a arăta că merită să joace în Cupa UEFA.
Minutul 37. Klose înscrie din nou şi este clar cine va câştiga grupa F.
Minutul 33. Bayern se distanţează în meciul cu Lyon. Ribery duce scorul la 2-0 pentru nemţi.
Minutul 29. Mutu beneficiază de o lovitură liberă la 25 de metri de poarta lui Zapata. Internaţionalul român execută direct pe poartă, dar goalkeeper-ul Stelei intervine excelent.
Minutul 22. Semedo se grăbeşte să blocheze şutul lui Vargas din lovitură liberă şi... vede cartonaşul galben.
Minutul 20. Steliştii se pare că nu au aflat că arbitrul întâlnirii este foarte strict, mai ales în privinţa nesportivităţii. Dayro Moreno vede cartonaşul galben pentru o simulare în careul italienilor.
Minutul 16. Zauri vede cartonaşul galben pentru o intrare la Semedo.
Minutul 14. Klose deschide scorul pentru Bayern, în celalată partidă a grupei, de la Lyon. Nemţii urcă pe primul loc în grupă.
Minutul 11. Dayro Moreno dezmorţeşte un pic atmosfera cu un şut din lovitură liberă de la 30 de metri, care îl întrebuinţează serios pe Frey.
Minutul 10. Fanii Stelei riscă mult. Cu Medina Cantalejo la centru, un arbitru strict, suporterii aruncă fumigene în teren. Meciul este oprit pentru câteva momente.
Minutul 2. Bănel cade spectaculos în careu şi arbitrul îl răsplăteşte cu un cartonaş galben. Suporterii îşi îndreaptă atenţia spre patronul Gigi Becali. Urmează înjurăturile pentru Mutu...
Minutul 1. A început partida!
O necunoscută a acestei partide este cine va fi mai înjurat de fanii Stelei: Gigi Becali sau Adrian Mutu. Internaţionalul român chiar a declarat că este conştient că va avea parte de o primire ostilă.
Singura varianta a "roş-albastrilor" este victoria, însă cele trei puncte nu vor fi uşor de obţinut în faţa italienilor lui Mutu. Dorinel Munteanu este optimist. ?Vrem să ne calificăm în primăvara europeană, victoria e singura noastră şansă. Nu mă interesează impresia artistică în acest joc, ci rezultatul?, a spus Munteanu.
În cealaltă partidă a grupei, Olympique Lyon - Bayern Munchen, singura miză este locul întâi în grupa F, cele două formaţii pornind în acest meci la egalitate de puncte, 11.
De altfel, grupele E, G şi H au aceeaşi miză, stabilirea ordinii primelor două clasate, deoarece se cunosc deja formaţiile calificate în optimile Ligii Campionilor. Dacă Aalborg, grupa E, şi Zenit, grupa H, nu mai pot pierde locul 3, întâlnirea Dinamo Kiev - Fenerbahce este şi ea decisivă pentru Cupa UEFA, asemenea partidei dintre Steaua şi Fiorentina.
Antena3.ro

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close