Antena 3 CNN Actualitate Ștefan Bănică Jr. îndeamnă la vaccinare: ”Dacă nu vrei să fii cu majoritatea, stai în casă”

Ștefan Bănică Jr. îndeamnă la vaccinare: ”Dacă nu vrei să fii cu majoritatea, stai în casă”

Ștefan Bănică Junior îi încurajează pe români să se vaccineze. Artistul este de părere că responsabilitatea față de ceilalți este motivul pentru care ar trebui să ne protejăm prin respectarea regulilor și prin vaccinare.

Ștefan Bănică Jr. îndeamnă la vaccinare: ”Dacă nu vrei să fii cu majoritatea, stai în casă”
Sursa foto: Antena 3
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2021   •   20:03

„Oamenii nu pot fi obligați, dar, în același timp, pot fi constrânși. Iar tu alegi. Dacă nu vrei să fii cu majoritatea, stai în casă, te retragi din viața publică. Nu sunt doctor. Vorbesc din punctul de vedere al unui om care trăiește în țara lui. Nu mă interesează publicitatea, să dea bine”, a spus Ștefan Bănică Junior la „De-a viața ascunselea”.

Citește și: Cele mai întâlnite temeri față de vaccinare și cum scăpăm de ele. Dr. Adrian Marinescu: ”Avem miliarde de oameni vaccinați”

De la începutul campaniei de vaccinare în România și până astăzi, 30 octombrie, 6.963.717 de persoane s-au vaccinat, dintre care 6.270.009 cu schemă completă, iar 851.994 cu doza a III-a, a transmis Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Citește și: De ce nu se vaccinează românii? Temeri şi mituri care nu au primit răspuns până acum, explicate de medici

Valeriu Gheorghiță, precizări cu privire la doza a treia: ”Vaccinații Johnson&Johnson vor avea rapel cu Pfizer sau Moderna”

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a făcut precizări cu privire la doza a treia booster a vaccinului anti-COVID.

Valeriu Gheorghiță a anunțat și prelungirea perioadei de funcționare a centrelor de vaccinare, până la ora 24:00.

”Persoanele care la prima schemă de vaccinare au fost vaccinate cu vaccinul de la Moderna, vor primi la doza de rapel jumătate de doză. Înseamnă echivalentul la 50 de micrograme, adică 0,25ml din flacon.

(...) Celelalte persoane care au fost vaccinate la prima schemă cu vaccinul Pfizer, cu vaccinul de la AstraZeneca și vaccinul de la Johnson&Johnson, care optează pentru rapel să facă vaccinul de la Moderna, vor primi o doză întreagă. Jumătate de doză va fi recomandată doar persoanelor care la prima schemă de vaccinare au primit vaccinul de la Moderna. Această recomandare intră în vigoare începând de luni, 1 noiembrie.

De asemenea, tot în această săptămână, am decis, în baza recomandărilor și studiilor științifice, că toate persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson&Johnson vor avea recomandare de rapel, după minim 6 luni de primă intenție cu vaccinuri pe bază de ARN mesager, fie vaccinul Pfizer, fie Moderna.

În cazul în care se optează pentru vaccinul de la Moderna, așa cum am spus, doza va fi întreagă. De asemenea, persoanele care au fost vaccinate cu vaccinul de la Johnson&Johnson, vor putea opta la rapel și pentru a face același tip de vaccin. Prima recomandare foarte fermă este de a face un vaccin pe bază de ARN mesager, dar se permite, la opțiunea pacientului, să se administreze doza de rapel cu același vaccin de la Johnson&Johnson.

(...) Am observat în ultima perioadă o creștere de adresabilitate la centrele de vaccinare. Am aprobat deschiderea și redeschiderea mai multor centre de vaccinare în ultimele zile”, a anunțat dr. Valeriu Gheorghiță.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close