Antena 3 CNN Actualitate Ştefan cel Mare în variantă chinezească, la lansarea noului brand turistic al României

Ştefan cel Mare în variantă chinezească, la lansarea noului brand turistic al României

Ştefan cel Mare în variantă chinezească, la lansarea noului brand turistic al României
Sursa foto: Foto: Mediafax
30 Iul 2010   •   09:29

Noul brand turistic al României a fost lansat joi, la Shanghai, de către miniştrii Elena Udrea şi Teodor Baconschi, în prezenţa unor nume mari precum Gheorghe Zamfir, Nadia Comăneci, Gheorghe Hagi şi Ilie Năstase. La eveniment au mai luat parte diverşi oficiali români şi chinezi şi, aparent, chiar şi... Ştefan cel Mare. Însă în variantă chinezească.

Brandul a fost lansat în prezenţa câtorva sute de persoane, majoritatea români. Delegaţia României a fost întâmpinată de câteva sute de chinezi cu steguleţe ale ţării noasrte. Aliniaţi pe un covor roşu pe care urmau să vină cei doi miniştri, aceştia au început să fluture steguleţele cu 20 de minute înaintea sosirii oficialilor la centrul de conferinţe al expoziţiei.

Unii dintre chinezii care au participat la eveniment au fost şi costumaţi pe măsură. Spre exemplu, tânărul din imagine, care a dat viaţă unui Ştefan cel Mare, în variantă asiatică...

Comisarul general al expoziţiei, Hua Jundo, a ţinut să precizeze că filmul "Ştefan cel Mare" şi "Ciocârlia" sunt foarte cunoscute în China. El a adăugat că poporul chinez apreciază în România şi Dunărea şi Munţii Carpaţi.

Lansarea imaginii şi a logo-ului brandului a fost precedată de un concert al naistului Gheorghe Zamfir, care şi-a început recitalul cu două piese din repertoriul internaţional, "Lonely Shepherd" şi "El condor pasa". După acestea au urmat câteva doine, fără acompaniament, recitalul încheindu-se cu "Ciocârlia".

"În acest moment nu cred că există o persoană mai emoţionată ca mine, mai mândră de cetăţenia ei şi mai încrezătoare în ţara pe care o reprezintă", a spus Udrea în discursul care a precedat lansarea brandului. Ea a adăugat că brandul scoate în evidenţă tocmai ce are România mai frumos, mai interesant şi mai pur.

Antena3.ro


×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close