Antena 3 CNN Actualitate Ștefan-Eduard s-a născut în ambulanță în a treia zi de Crăciun, în județul Iași

Ștefan-Eduard s-a născut în ambulanță în a treia zi de Crăciun, în județul Iași

În dimineața zilei de 27 decembrie, la ora 4.00, Apreutesei Felicia, o femeie de 39 de ani din localitatea Răducăneni, județul Iași, gravidă în luna a IX-a, a sunat la 112 pentru a fi transportată la spital, urmând să nască.

Ștefan-Eduard s-a născut în ambulanță în a treia zi de Crăciun, în județul Iași
Sursa foto: ISU Iași
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Dec 2021   •   23:34

Echipajul de prim ajutor a ajuns în șase minute la locuința femeii și a preluat-o. Între timp, în întâmpinarea echipajului au fost trimis un asistent, însoțit de un șofer de ambulanță.

„După parcurgerea a 10 km de către EPA, cele două echipaje s-au întâlnit pe raza comunei Costuleni, în parcarea din fața Primăriei Costuleni pentru transferul gravidei. Asistentul medical, Florea Daniela a transmis membrilor echipajului de prim ajutor că acest transfer nu se mai poate efectua deoarece doamna va urma să nască în ambulanța EPA Răducăneni.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Vădit emoționați, membrii echipajului de prim ajutor au asistat la nașterea unui băiețel, alături de echipajul medical al Serviciului Județean de Ambulanță sosit la caz. La ora 04:45, micuțul Ștefan - Eduard, în greutate de 2,940 kg, a venit pe lume.

Imediat după nașterea micuțului, în cea de-a Treia zi de și sărbătorirea Sfântului Apostol, Întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, membrii echipajului și asistentul medical Florea Daniela au început deplasarea către Spitalul Clinic de Obstetrică și Ginecologie Cuza Vodă Iași, la ora 05.00 mama și micuțul Ștefan - Eduard au ajuns în siguranță la spital.

Emoționat, plutonierul adjutant șef Cimpoeș Vasile i-a propus mamei să îl boteze pe copil, aceasta fiind de acord cu propunerea creștinească.”, transmite Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Mihail Sturdza” al Judeţului Iaşi, într-un comunicat de presă.
 

×
Subiecte în articol: Crăciun ambulanta nascut Iași
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close