Antena 3 Actualitate Ștefan Mandachi a fost despăgubit de stat cu o sumă derizorie pentru daune morale: ”Simbolul este gigantic”

Ștefan Mandachi a fost despăgubit de stat cu o sumă derizorie pentru daune morale: ”Simbolul este gigantic”

de Adelina Miron    |    10 Iun 2021   •   19:32
Ștefan Mandachi a fost despăgubit de stat cu o sumă derizorie pentru daune morale: ”Simbolul este gigantic”
Sursa foto: Facebook/Ștefan Mandachi

Afaceristul sucevean Ștefan Mandachi a fost despăgubit de statul român cu suma de 100 de lei pentru daune morale, după ce a asistat la ”ororile” la care sunt supuse animalele.

Afaceristul a povestit într-o postare pe Facebook că a primit suma derizorie ca parte dintr-un proces în care s-a admis faptul că acesta a suferit daune morale pentru că a asistat la ”scene de Evul mediu” cu animale ”schingiuite sau abandonate”:

”De-a lungul anilor, am câștigat prin muncă milioane de euro, am contribuit cu alte (și mai multe multe) milioane la bugetul de stat, dar rar mi-a fost dat să trăiesc o astfel de bucurie la «câștigarea» sumei de 21 EURO (100 lei).

Anul trecut am dat Statul român în judecată pentru ororile la care sunt martor în mod constant, peste tot în țară: sute de animale chinuite, câini maltratați, aruncați de pe bloc, petarde înfipte în urechile animalelor, pui zvârliți în râpe, văgăuni și iazuri, condamnați la foame, frig, moarte.

În urma probatoriului administrat în fața instanței, în care am descris scenele de Evul mediu la care sunt obligat să asist atunci când găsesc animale schingiuite sau abandonate, judecătoarea a hotărât că am dreptate: statul îmi datorează daune morale în valoare de 100 lei întrucât trebuia (și putea) să rezolve demult problema și l-a durut în pix. Suma este infimă, dar simbolul este gigantic.”

Ștefan Mandachi spune că este foarte implicat în salvarea animalelor care sunt abuzate și că hotărârea instanței îl motivează să ”lupte cu alte abuzuri ale statului”:

”Au fost interogați sub jurământ mai mulți martori, care au confirmat cu mâna pe Biblie, cum procedez eu de ani încoace: culeg suflete neprihănite de pe străzi, primesc acasă de la oameni animale flămânde, însetate, bătute și hăituite, care nu ar trebui să se nască dacă primăriile de prin comune și-ar face datoria și dacă infractorii agresivi fără creier, care abandonează și agresează animale ar fi băgați la zdup de către poliție (constituie caz penal orice chinuire a animalelor).

Hotărârea instanței (în primă instanță) mă motivează enorm!!! În primul rând, Justiția îmi redă încrederea în societatea în care trăiesc. Am încredere nu doar în lupta mea pentru protecția animalelor ci și în alte potențiale lupte cu alte abuzuri ale statului prin organele sale. N-o să rabd niciodată ca un prost, o să-mi exercit cu vehemență drepturile.”

Mandachi este de părere că decizia din acest proces creează un precedent judiciar și îi îndeamnă pe toți cetățenii români să să se folosească de hotârârea judecătorească prin care pot cere daune morale:

”Fraților, o astfel de hotărâre constituie precedent judiciar. Începând de astăzi, puteți să vă adresați instanțelor și să invocați hotărârea 837/2021. Cereți daune morale, este dreptul vostru! Drepturile voastre sunt scrise în Constituție, nu vă mai temeți, că nu vă mănâncă bau-bau! În fața unei instanțe de judecată, Statul este tot un subiect de drept, n-are o statură mai mare.

Trăim în Europa secolului 21, nu în Evul Mediu. Exercitați-vă drepturile, de aia le aveți! Nu trăim în Belarus, trăim într-o democrație. Cum ar fi să fie despăgubiți 1.000.000 cetățeni cu 100 lei? Întrebarea mai bună e «cum ar fi să și răspundă cineva pentru asta»? Că doar despăgubirile tot din buzunarul nostru sunt și atâta vreme cât nimeni nu-i tras la răspundere... Suta de lei cu care am fost despăgubit tot eu am plătit-o parțial.”

 

 

 

×
Subiecte în articol: Ștean Mandachi despagubire stat

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close