Antena 3 CNN Actualitate Consilierul lui Vlad Voiculescu: Închiderea mai devreme a magazinelor nu este de ajutor, înseamnă șanse mai mari de aglomerație

Consilierul lui Vlad Voiculescu: Închiderea mai devreme a magazinelor nu este de ajutor, înseamnă șanse mai mari de aglomerație

Ștefan Voinea, consilierul onorific al ministrului Sănătății, respinge ideea că reducerea orelor de funcționarea a magazinelor ar fi de ajutor în combaterea pandemiei.

Consilierul lui Vlad Voiculescu: Închiderea mai devreme a magazinelor nu este de ajutor, înseamnă șanse mai mari de aglomerație
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    30 Mar 2021   •   08:28

”Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în prevenirea răspândirii COVID-19.

Nu am găsit absolut nimic care să indice faptul că reducerea orelor de funcționare a magazinelor ar fi de ajutor. Un timp de funcționare mai restrâns înseamnă șanse mai mari de a genera aglomerație, deci risc mai mare de infectare.

Un studiu din Nature Human Behaviour afirmă că eficacitatea cea mai bună în oprirea răspândirii virusului ar avea-o interzicerea întâlnirii persoanelor în grupuri mici (small gathering cancellation) și închiderea instituțiilor educaționale (closure of educational institutions)”, a scris Ștefan Voinea pe o rețea socială. 

Am făcut un review rapid al studiilor cu privire la intervențiile non-farmaceutice (NPIs) care funcționează în...

Publicată de Stefan Voinea pe Luni, 29 martie 2021

Pe de altă parte, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, se declara în urmă cu câteva zile adeptul închiderii magazinelor, pentru a putea păstra școlile deschise.

"Închiderea centrelor comerciale, iertaţi-mă, dar între a închide şcoli şi a închide centrele comerciale cel puţin peste weekend, de exemplu, preferinţa mea şi cred că preferinţa Guvernului este cât se poate de clară şi cred că este preferinţa a fiecăruia dintre noi", afirma Vlad Voiculescu înainte de anunțarea noilor restricții, potrivit digi24.ro.

Capitala, la un pas de noi restricții dure. Ar putea fi aplicate chiar de zilele următoare

Restricțiile impuse în Capitală pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică sunt la un pas să se aplice și în restul zilelor săptămânii.

Bucureștiul are, în acest moment, o rată de infectare de 7,02% la mia de locuitori. Însă, când acesta va depăși 7,5, restricțiile se vor aplica în toate zilele. 

Restricțiile prevăd închiderea magazinelor de la ora 18:00 și interzicerea circulației între orele 20:00 și 05:00.

Excepțiile privind circulația în București, prevăd: 

- plimbarea animalelor de companie, doar în fața casei/blocului, făcând dovada că acolo locuiți

- victimele violenței domestice, care se deplasează pentru a cere ajutor autorităților

- pentru vaccinare

- pentru Paștele Catolic, doar în perioada 3-4 aprilie, se poate circula și în intervalul 20:00 - 02:00

Activitățile economice exceptate de restricții, în București: 

- farmacii

- benzinării

- livratori

- transportatori persoane

- cabinete medicale, inclusiv cele stomatologice

×
Subiecte în articol: Ștefan Voinea Vlad Voiculescu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close