Antena 3 CNN Actualitate Ministrul justiției, Stelian Ion, anunță când va fi desființată Secția specială de anchetare a magistraților

Ministrul justiției, Stelian Ion, anunță când va fi desființată Secția specială de anchetare a magistraților

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat, marți seară, că sfârșitul lunii martie este un termen „rezonabil” pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Ministrul justiției, Stelian Ion, anunță când va fi desființată Secția specială de anchetare a magistraților
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    05 Ian 2021   •   22:50

Stelian Ion a precizat, de altfel, că una dintre prioritățile sale este desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

„Avem foarte multe argumente în acest sens. Sunt atent și la reacțiile Asociațiilor Magistraților. Trăgând linie, consider cu tărie că această Secție și-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea. (...) Am criticat de la bun început această Secție, însă (...) avea marea șansă să dovedească contrariul, că este o secție eficientă, că poate face lucruri astfel încât să servească intențiilor declarate. Tragem linie și vedem apeluri, căi de atac retrase în dosare foarte controversate, în mod nejustificat”, a spus Stelian Ion, la B1 TV.

Potrivit acestuia, au fost șase rechizitorii în decurs de 2 ani.

Potrivit ministrului, desființarea SIIJ nu înseamnă că nu vor mai fi trași la răspundere magistrații. Stelian Ion a precizat că e important ca pentru fiecare categorie în parte de infracțiuni să fie desemnați procurori specializați.

Ministrul Justiției a mai spus că este convins că în maximum două luni de zile se poate adopta o lege în Parlament privind desființarea SIIJ.

„Am spus, după evaluarea mea, sfârșitul lunii martie este un termen rezonabil în care cred că poate fi desființată Secția, fără să însemne asta că s-a rezolvat problema din Justiție. Este doar un prim pas, asupra căruia așteaptă răspuns și GRECO și Comisia Europeană”, a mai spus Stelian Ion.

×
Subiecte în articol: Stelian Ion
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close